Arie Slob legt zojuist bom onder het kabinet

Als het kabinet illegaliteit gaat strafbaar stellen zal de ChristenUnie ophouden het kabinet te steunen. "Dat maken wij niet mee", zei CU-leider Arie Slob tegen Eva Jinek. De partij van Slob zal in dat geval het kabinet niet langer aan een meerderheid helpen in de Eerste Kamer. Daarmee komt op termijn het voortbestaan van het kabinet in groot gevaar. "Dit is een gewetenskwestie. Hier zit zo'n foute mensvisie aan, dit kan ik niet steunen." Het intrekken van de steun kan al bij de nieuwe bijstandwet tot een nederlaag van het kabinet leiden. Slob is wel er wel voor illegalen zo mogelijk het land uit te krijgen, maar dat kan niet door het tot misdadigers te bestempelen.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  Go Slob, Go Slob!

 2. Jannie Ooms

  Ik ben het wel eens met Arie Slob. Voor het eerst van mijn leven. Maar inwilliging van zijn eis raakt de kern van het VVD-beleid. Kabinetscrisis!

  Buigt de VVD niet, ook dan zal het kabinet waarschijnlijk ten val komen door gebrek aan steun in de Eerste Kamer.

  Maar Slob zou daardoor wel eens van de regen in de drup kunnen belanden. Een volgend kabinet zal, denk ik, van een nog rechtser signatuur zijn. VVD, PVV en -Pechtold staat al te trappelen- D66 (de partij van de huurverhogingen). Dan zal illegaliteit alsnog strafbaar gesteld worden.

  • Calhoun84

   D66 en de PVV in één kabinet? Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. D66 past niet in een uitgesproken rechts kabinet, zeker niet op sociaal-cultureel gebied. Daarnaast lijkt mij dat de PVV ook niet op D66 zit te wachten.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Templein

    D66 is veranderd en is vooral de partij van de multinationals en hun bazen. In de Eerste Kamer hebben ze echte carrièrelopers. Frans Verhagen zegt op zijn website dat het D66 vooral om macht te doen is.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Ik ben zelf actief lid van D66 maar ik heb geen idee waar dat verhaal vandaan komt, wat jij beschrijft is toch echt de VVD (daar was ik voor 2010 lid van, dus ik weet het verschil wel een beetje ;))

     Wat je zegt over de Eerste Kamerfractie snap ik niet helemaal. Van Boxtel, De Graaf, en Engels zijn ervaren politici en Backer en Scholten zijn juristen, Dat valt toch wel mee met carrièrelopers.

     Frans Verhagen is geen partij prominent maar een lid die de voorzittersverkiezing heeft verloren en vervolgens zijn lidmaatschap heeft opgezegd, of je daar nou zoveel waarde aan moet hechten weet ik ook niet.

     (in antwoord op Templein)
 3. Karl Ruprecht Kroenen

  Like

 4. kletsmajoor

  Ik las zonet de term “chantagekabinet” in een commentaar op RTL. Dat ging over kabinet Rutte I. Maar het lijkt erop dat deze term nog veel meer past bij Rutte II. Na Duivenstijn, nu weer Slob. Een meerderheid van maar één zeteltje brengt kennelijk nogal wat opportunisme omhoog.

  Het komt natuurlijk ook omdat de eerste kamer tegenwoordig functioneert als een 100% politiek orgaan en niet meer als “chambre de reflexion”.

 5. De Staatsburger

  Ik hoop niet dat Rutte zich door links laat chanteren om hun minderheidsstandpunt over illegalen over te nemen, maar Rutte kennende zal dat wel gebeuren.

 6. André Somers

  Ik vind het nogal flauw van de CU om een landelijk thema nu inzet van de gemeenteraadsverkiezingen te maken. Opportunistischer dan ik verwacht had van de CU, maar natuurlijk zeker niet uniek.

 7. Anna

  Slob moet niet zo hypocriet doen ! Illegaal is illegaal , dus uitzetten . Laat ie zich druk maken over de honderdduizenden Christenen die afgeslacht worden door moslim extremisten van o.a. boko haram , zoals van de week weer in een school . Waarom gisteren geen stevige reactie geven over het meer dan schandalige , discriminerende feit dat allochtonen , levenslang 600 euro p/m een ticket home en verhuiskosten kado krijgen , uiteraard van ons belastinggeld (( dankzij het bizarre Pvdarmoe /VVD en CDA beleid )) Nederlanders moeten tot 67 werken , de bankhangers mochten va. 45 jaar naar hun land terug en dat blijkt al jaren te gebeuren , de Haagse huichelaars hadden het graag onder de pet gehouden.Gisteren 2000 reacties op dit schandalige wetje in de Televaag . Slob , vind ik een enorme huichelaar .

  • Volledig

   Ik geloof dat dit artikel gaat over de strafbaarstelling van illegaliteit, niet over het uitzetten van illegalen. Dit is namelijk al zo.
   Ik denk dat je op de verkeerde website bent met je haatbericht over illegalen en allochtonen, die je voor het gemak door elkaar husselt.

   (in antwoord op Anna)
  • Calhoun84

   Hoezo huichelaar en hypocriet? Slob zal heus niet blij zijn met christenvervolging in de wereld maar wat heeft dat hier nou weer mee te maken? Mogen Slob en de ChristenUnie nu opeens geen eigen mening meer hebben?

   (in antwoord op Anna)

Reacties niet toegestaan