Peiling: PvdA raakt Amsterdam kwijt

In de nieuwste peiling voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam is D66 groter dan de PvdA, sinds 1946 de grootste partij in de hoofdstad. Dat meldt Het Parool. In de enquête van het gemeentelijke onderzoeksbureau O&S, verricht in opdracht van de krant, krijgt D66 13 van de 45 raadszetels, bijna een verdubbeling ten opzichte van de huidige 7. De PvdA valt van 15 terug naar 10 zetels. Als dat ook het geval is bij de verkiezingen van 19 maart, is dat een historische nederlaag voor de PvdA. Het naoorlogse dieptepunt van de PvdA ligt vooralsnog in 1990, met 12 zetels. De peiling is tussen afgelopen vrijdag en maandag gehouden onder 473 Amsterdammers. Ongeveer 40 procent van de kiesgerechtigden heeft nog geen definitieve keuze gemaakt.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Van de PVDA naar D66… iets met regen en drup? wal en sloot?

 2. marianne martens

  473?

 3. Anna

  Ja dan ga je vooruit , Dhimmy666 heeft al zakken met geld klaar staan voor Griekenland en om Kiev op te bouwen . Oh wacht , gratis geld ? Daar hebben ze in 020 al patent op .

  • Dokter

   Inderdaad je hebt gelijk Democraten 66 willen opbouwen en investeren. ipv Partij Voor Verboden(van de Leider Wilders) die wil afbreken! Moskee? Niet bouwen ist Verboten. Europa? Afbreken.

   Nou ik denk dat Amsterdam veel meer bij brengt aan de Nederlandse economie dan een gehucht waar de PVV populair is. Ook heeft Amsterdam meer cultuur en levendigheid dan de verzuurde PVV’er.

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Haha , een gehucht waar de PVV populair is , hij is leuk hoor , slim gevonden echt . Dokter ??? Ik zou een andere naam kiezen , geen dokter maar dhimmy , past overigens prima bij jouw EU knielende en landverkopende dhimmy666 cluppie .

    (in antwoord op Dokter)

Reacties niet toegestaan