‘Dood aan de Joden’, klinkt het op de Krim

Een synagoge in  Simferopol op de Krim is beklad met anti-semitische teksten. Hoofdboodschap in het Russisch: Dood aan de Joden. Sinds de strijd om de macht in de Oekraïne is begonnen hebben joden het van beide kanten zwaar te verduren, schrijft Ha'aretz.  Aan de zijde van de demonstranten die in Kiev de president wegjoegen verschenen ultrarechtse groepjes, waaronder anti-semitische - uit andere landen van Europa. En ook in het Russische kamp hebben de joden het volgens sommigen gedaan. Anatoly Gendin, vertegenwoordiger van de joodse gemeenschap op de Krim: "Sinds de crisis schieten de prijzen omhoog en worden pensioenen niet uitbetaald. Iemand moet de schuld krijgen." En volgens een deel van de etnische Russen zijn dat - zoals vaak - de joden. Vorige week ging ook al een bom af bij een joods centrum

Bron(nen):   Haaretz      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Niet zo vreemd als je de geschiedenis van de Oekraïne en Kiev in het bijzonder kent.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Kiev_Pogroms_(1919)

  Zo een beetje op elke plaats waar Joden zijn steekt vroeger of later Jodenhaat de kop op.
  Hiervan is een lange rode draad door de geschiedenis heen te zien.

 2. knier

  Die hebben nog een historisch appeltje te schillen….

  http://xevolutie.blogspot.fr/2012/10/246-censored-history-case-arendar-system.html

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Heb je dit linkje met deze geschiedsvervalsing toevallig op Stormfront gevonden ofzo?

   We grappig dat als het over de Joden gaat,er vaak erg veel alternatieve geschiedschrijving te vinden is.
   Hollocaust een verzinsel, Joden in de Oekraïne slavendrijvers,Joden landje pikkers en nog veel meer.

   Ik twijfel dan ook of jij wel een serieus geïnteresseerd bent in de werkelijke achtergronden ipv dat je gewoon een stuk leeswerk erbij zoekt wat weer een leuke insinuatie geeft waarom de Joden het vooral aan hunzelf te danken hebben.
   Doe eens wat meer leeswerk over de Pogroms in die streken ,dan zal je verbijsterd zijn.

   Wat moet ik dan geloven?
   De officiële geschiedenis van die streek en haar bewoners,welke door meerdere bronnen door de tijd heen zijn opgetekend en ook academisch als solide worden beschouwd ,of een blog met dit soort alternatieve geschiedschrijving?

   (in antwoord op knier)
   • Johan Vermeulen

    Heer Kroenen,

    de blog waar Knier naar verwijst bevat een korte samevatting van een essay van Nicholas Lysson. In dat essay vindt U ongeveer 60 litteratuur-verwijzingen. Soms naar wetenschappelijke boeken van meer dan 100 jaar geleden ( Graetz bijvorbeeld.) Meer dan de helft van de bronnen zijn joodse schrijvers.

    Hier kunt U lezen dat de rabbijnen hun geloofsgemnoten meermaals waarschuwden voor de wraak die ze onherrroepelijk bij de Poolse lijfeigenen ( slaven) veroorzaakten.

    De andere verwijzing is naar een onderzoek uit 2004 dat een universiteit deed, onder leiding van Alan Weiser.
    Leest U het eens, dan hoort U voor het eerst in Uw leven hoe het destijds toe ging.

    Ook de gerenommeerde historicus Fernand Braudel heeft geschreven dat dse joden in feite destijds hun eigen staat hadden in Oost Europa.

    Uw reactie toont aan hoe onwetend U bent, en hoe zelfingenomen de onwetenden tegenwoordig zijn.
    Waarom zijn doe zo zelfingenomen?
    Omdat de de leugen overal te horen is, en ze dus denken dat zìj gelijk hebben, en niet die enkelen die de waarheid boven tafel hebben gehaald.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Heer Vermeulen,

    Ik was van plan om uitgebreid inhoudelijk te gaan antwoorden en heb nogmaals het artikel en verwijzingen doorgenomen.
    Maar Ik hou het wat korter.
    Omdat mij al een paar dingen duidelijk zijn geworden.

    U noemt de gangbare geschiedenis aangaande deze zaak een leugen ,en gelooft net als de schrijver op het blog dat de leugen regeert.

    Daar dit schrijfwerk op het blog ansich niet zoveel afwijken van de officiële lezing,valt mij toch op dat de schrijver vanuit een bepaald visie te werk gaat en er hem alles aan gelegen is om de Joden als volk in zijn geheel af te schilderen als slechte uitbuiters die de bevolking van dit gebied heel lang als slaven misbruikt hebben en inde vorm van Pogroms hun verdiende loon hebben gehad.
    Hte prberen te verzwaren van wat de Joden daar hebben gedaan door middle van wat knip en plakwerk is leuk geprobeerd ,maar dient dus derhalve alleen om maar om de visie van de blogger gestalte te geven.(kom ik zo op terug)
    Aangeleverd “bewijs” bestaat slechts uit momentopnames uit een bepaald tijdsbestek en zijn niet een op een te gebruiken als blauwdruk om aan te tonen dat het merendeel der joden het merendeel der bewoners stelselmatig heeft uitgebuit.

    Zou zulks toen niet zijn voorgekomen?
    Natuurlijk is dat zo ,ik beweer ook niet dat alle Joden brave mensen waren en de bekende geschiedenis is vrij helder,maar zo extreem als dat de schrijver van het blog ons doen wil geloven,nee dat denk ik niet.
    Waren het alleen Joden die als Arendars hun brood verdienden?
    Nee toch?
    Waren alle Joden Arendars?
    Onlogisch.

    De schrijver van het blog twijfelt nogal aan de officiële geschieden en denkt dat er om bepaalde redenen(Joods wereldcomplot)zaken achter worden gehouden.

    Hij begint met;”Why do we not know that almost 25% of Europe, for 3 centuries, was de facto a ‘Jewish State’ ?
    Who censored this part of history?”

    Je zou er haast om moeten lachen ,maar de man is serieus.
    En ik weet nu waarschijnlijk ook al hoe de schrijver over de Holocaust en de “Palestijnse” kwestie denkt.
    Er is in zijn schrijven een helder motief te bespeuren,welk ik dus ook gewoon open en bloot bij zijn profiel kan lezen;

    ‘Mission statement’. I am convinced that jewish individuals and groups have an enormous influence on the world. The MSM are, for almost all people, the only source of information, and these are largely controlled by jewish people. So there is a huge under-reporting on jewish influence in the world. I see it as my mission to try to close this gap. To quote Henry Ford: “Corral the 50 wealthiest jews and there will be no wars.” If that is true, my mission must be very beneficial to humanity.

    Daarmee gooit de man zijn geloofwaardigheid weg ,en u heer Vermeulen heeft laten zien ,dat u naast een scherp analytisch vermogen ook een grote blinde vlek heeft;

    Het geloven in een wereldwijde Joodse samenzwering en de daaruit voortkomende ellende op conto van het Joodse volk schrijven,alsof zoiets geloofwaardig is.
    Dezelfde onzin lees je ook in een boek dat “Mijn Strijd” heet,en dat boek was geschreven door …uh..uh..je weet wel.

    Zulk irrationeel gedrag in de vorm van klinkklare Jodenhaat heeft een naam;

    “Anti-Semitisme” en wordt aangevuurd door de grootste Jodenhater in de geschiedenis, satan zelf.
    Ik wens u succes met betere dingen als deze onzin.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • Johan Vermeulen

     Heer Kroenen,

     U schrijft: “U noemt de gangbare geschiedenis aangaande deze zaak een leugen.”

     Niet helemaal juist.
     De gangbare geschiedenis laat een deel van de werkelijklheid weg, en geeft zodoende een onjuist beeld daarvan.
     Als je Immanuel Wallerstein leest over Polen in die tijd, dan komt daar het woord Arendar nooit voor.

     Maar als je Alan Weiser’s ‘onderzoek’ leest, dan lees je daar wel degelijk dat 80% van alle joodse gezinshoofden de kost verdiende als Arendar. En dat er blijkbaar zo weinig niet-joodse Arendars waren, dat het woord zelf de betekenis van ‘jood’ kreeg.
     precies zoals nu de aanduiding ‘Neocon’ qua connotatie gelijk is aan ‘jood’.

     Er zijn veel meer stukken uit de geschiedenis waar joodse mensen niet zo trots op zijn, en dus zijn ze vrijwel onbekend. Ik denk aan het Morgenthau Plan, en aan de Naqba. Of denk aan het feit dat de beelden van sterk vermagerde lijken in Bergen Belsen (die met een shovel in een kuil worden geduwd) dè assocoatie zijn die ieder mens bij de gaskamers heeft. Dit komt omdat die beelden altijd werden vertoond terwijl de gaskamers werden besproken. Maar de feiten zijn anders. Zowel Elie Wiesel als Primo Levie zaten in Auschwitz gevangen, en beiden beschrijven ze dat de gevangenen vrij waren om wel of niet met de Duitsers te vluchten voor de naderende Russen. De meeste joden deden dit en kwamen uitgeput in Bergen Belsen aan, waar typhus heerste en geen voedsel was. De mensen stierven bij bosjes en niemand had de kracht om ze te begraven.

     Zo worden we wat mij betreft net iets te vaak verkeerd ingelicht. Of juist helemaal niet ingelicht over wat er wel en niet gebeurd is.
     Als de waarheid U niet interesseert en U vrolijk bereid bent om de daders te helpen bij het doden van de zwakkeren, dan kunt U gewoon verder gaan zoals U altijd al deed.
     Maar als U zichzelf wenst te zien als een ‘goed mens’, dan is er werk aan de winkel.

     Het ga U goed.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 3. Mari Marfi

  dat zijn leugens. In Kiev kwamen in regeren radicalen fascisten. Daar in Kiev wordt geroepen dat joden en andere volkeren( Russische , Tataren en enz) die in Ukraine wonnen, moeten vernietigen. De oppositie in Kiev zijn met geveld tot macht gekomen .Oppositie leiders Klichko- bandiet in 1990 , Timoschenko een dief, zij heeft milliarden gestolen van Ukrainse volk ,Jacenjuk ook als Timoschenko dief,Jarosch, Tjagnibok- radicaal- fascisten.InKrim is alles onder controle tot nu toe, bewoners van de Krim maken brigaden van veiligheid en controleren orde. Ze verwachten dat radicalen van de Kiev in Krim kunnen komen en rellen organiseren er zoals in Kiev was.Mensen willen dat niet.

  • Karel Kritisch

   Is dit vertaald uit het Russisch ofzo. Zit de FSB nu ook al op WIK? Oekraïne is een soeverein land, daar moet Rusland zich niet in mengen.

   (in antwoord op Mari Marfi)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Nee Karel, dit zijn gewoon feiten.
    Verder zit het wel wat gecompliceerder in elkaar als dat jij schrijft.
    Even verder zoeken voordat je je mening klaar hebt.

    Als je even kijkt naar het talenkaartje dat er gepost is op de site hier,dan kan je ook zien waarom een groot deel van de Russische bewoners van de Oekraïne geen zin heeft in een door de EU en USA georkestreerde staatsgreep welke ook dan nog eens is uit uit strategisch eigenbelang.

    Een werkwijze die hun gewoon is.
    In Egypte,Libië,Syrië en veel andere landen hebben ze hetzelfde gedaan.
    In dit geval van de Oekraïne is de EU een proxy gereedschap.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Ik geloof daar niet in. Het zijn de Oekraïners zelf die Yanukovych weggejaagd hebben. De opstanden in Tunesië, Egypte, Libie en Syrie hebben toch echt andere oorzaken. Rusland heeft niet het recht om zomaar de Oekraïne binnen te vallen. De marinehaven op de Krim is gepacht van de Oekraïne. Ik begrijp uiteraard Russische bewoners dat zij geen zin hebben in de nieuwe machthebbers in Kiev maar ik begreep dat er gewoon verkiezingen aankwamen. Rusland speelt in ieder geval met vuur. De internationale gemeenschap gaat dit niet pikken.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      De Oekraïners?
      Dat zijn er niet zoveel.
      Zei ik je niet om naar dat kaartje te kijken?
      Dan zul je vanzelf zien wie bij wie wil horen.

      Verder is de modus operandi van de USA en nu dus ook de EU veelal het zelfde,via zogenaamde opstandelingen een door hun niet gewenst heerser wippen en dan de tegenstanders de macht geven.

      De Krim is gewoon een autonoom gebied en was tot 1991 deel van Rusland,en zal dat nu weer worden,zonder bezwaar van de bevolking.
      Het zal mij benieuwen of ze ook dat andere etnisch Russische en Russisch sprekende gebied weer gaan inlijven.

      Wat de internationale gemeenschap allemaal wel of niet pikt zal worst wezen.
      Die bemoeien zich met zaken die ze niet aangaan.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik ken dat kaartje.
      Krim was helemaal niet tot 1991 Rusland, het was vanaf 1954 onderdeel van de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek van de Sovjet Unie. Oorspronkelijk Russisch inderdaad. Maar zoals wij weten is de Sovjet Unie uit elkaar gevallen in 15 soevereine staten. In de Baltische staten wonen ook grote minderheden van Russen. Dat is EU en NAVO gebied. Dan zal de reactie anders zijn.. een aanval op allen.. en de gevolgen zijn niet te overzien.

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 4. Prikker

  Ja… alle onrust op de Krim draait op dit moment om de Joden daar ja…
  Wat een historisch uniek perspectief.

 5. Apradjari

  En ja hoor. De joden krijgen weer de schuld. Zo origineel zijn ze wel….

 6. Jeroen

  Idioten kun je nagaan hoelang de tijd is stilgestaan achter het ijzeren gordijn.

Reacties niet toegestaan