Assange was in het hol van de leeuw

Vijand nummer 1 van de VS, Julian Assange, was in december vorig jaar in het hol van de leeuw: de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Reykjavik. Op een cocktail party kletste Assange gezellig met Sam Watson, plaatsvervangend hoofd van de missie, terwijl hij al volop bezig was met diens vertrouwelijke berichten inclusief pijnlijke details over de rol van de VS en van Groot-Brittanies na de val van IJslandse banken. Ook had Wikileaks al grote aantallen diplomatieke telegrammen over Guantanomo Bay vrijgegeven evenals de emails van Sarah Palin.
Assange werd op het feestje geintroduceerd door het IJslandse parlementslid en voormalig Wikileaks activiste, Birgitta Jonsdottir. Het leek haar wel een goeie grap om de eerste man van Wikileaks mee te nemen en te kijken of iemand hem zou herkennen. ‘Maar ik geloof niet dat ze enig idee hadden wie hij was’, zegt ze in The Telegraph.
Volgens The Telegraph ging Assange na de party linea recta naar zijn basis op IJsland, die bekend stond als ‘de bunker’ . Vandaaruit werkte hij aan het vrijgeven van de geheime Amerikaanse video waarop te zien is hoe Iraakse burgers worden neergeschoten vanuit een legerhelicopter.

Bron(nen):   The Telegraph