Peiling: D66 grijpt de macht in de grote steden

In Utrecht wordt D66  vrijwel zeker de grootste partij, in Amsterdam gaat D66 een eind maken aan de heerschappij van de PvdA sinds 1946 en in Den Haag doet D66 nog serieus mee in de strijd om de eerste plaats. Rotterdam is de enige van de vier grote steden waar de verwachtingen voor D66 minder hoog gespannen zijn. Toch boekt de partij ook daar winst.
Dat blijkt uit een nieuwe peiling van TNS NIPO in opdracht van het AD.  In de Rotterdam is het Leefbaar Rotterdam dat de PvdA een klap bezorgt, aldus de andere poll van TNS-NIPO eveneens in opdracht het AD. Leefbaar haalt bijna 35 procent van de stemmen. De PvdA komt op slechts 18,9 procent uit en duikelt 10 procent.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  D66 is een op zich fatsoenlijke partij, denk ik, als het om het besturen van een stad gaat.

  Toch zou ik graag hebben dat de huurders van Nederland deze partij op 19 maart een forse tik op de vingers geven. Het was immers Pechtold die de forse huurverhogingen, zowel in de sociale sector als in de vrije sector, in het Woonakkoord heeft ingebracht.

  In de sociale sector was het de bedoeling dat huurders door de koppeling van huren aan inkomen hun te goedkope huurwoningen zouden verlaten voor een ander huurhuis. Betaalbare huurhuizen zijn er niet, dus die huurders blijven zitten tot ze wegens huurschuld uit hun huis worden gezet.

  In de vrije sector tikt de aan de inflatie (+4%) gekoppelde huurverhoging relatief nog harder aan. De huren zijn er immers al hoog. Ook daar zie ik huurders in moeilijkheden komen, zonder dat ze kunnen uitwijken naar een andere woning.

  In alle landen om ons heen bestaat geen woningnood. Het is een schandaal dat de politiek van alle kabinetten na de oorlog er kennelijk op gericht is geweest de woningvoorraad beperkt te houden en de woningnood hoog.

  Hoe dan ook: huurders hebben niets te zoeken bij D66. Ik hoop dat ze op 19 maart een aanvaardbaar alternatief kiezen.

Reacties niet toegestaan