Nog een: Joram van Klaveren stapt uit de PVV-fractie

Kamerlid Joram van Klaveren stapt uit de PVV-fractie. De omstreden uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over 'minder Marokkanen' zijn mede-aanleiding voor zijn besluit. Gisteren maakte Kamerlid Ronald van Vliet zijn vertrek uit de fractie bekend. Hij stapte op uit onvrede met de uitspraken van Wilders, die op verkiezingsavond in Den Haag aan een zaal vol toehoorders vroeg of 'we meer of minder Marokkanen' willen. Daarop scandeerde de zaal: 'Minder, minder, minder'. De PVV-fractie, een jaar geleden begonnen met 15 leden, is daarmee teruggelopen tot 12 leden   Van Klaveren, die ook een VVD-lijn voorstaat, zou volgens NRC hebben overwogen een eigen, rechtse partij op te richten. Om hem binnenboord te houden, had Wilders Van Klaveren belast met het samenstellen van de Europese kandidatenlijst.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. globetrotter65

  Who’s next????

 2. Peter Maassen

  laat dat dan maar Fleur Agema zijn, dan dondert de hele PVV uit elkaar.

 3. RhodBerth

  Wilders is nu op een pad gegaan dat principieel onjuist is en heeft zichzelf in de voet geschoten. Voor normale burgers is dit een stap te ver, enkel de tokkies en de racisten blijven nu over. (Ja, ‘minder Marokkanen’ is racisme. ‘Minder criminele Marokkanen’ is dat niet, maar dat zei hij niet)

  Zelf heb ik het vaak opgenomen voor Wilders, ik noemde hem weleens eens een schreeuwlelijk, maar was het principieel met hem eens dat Islam en rechtstaat/democratie niet samen gaan. Maar nu ben ik klaar met Wilders.

  • Apekool

   Yep, het tot tweemaal toe doelbewust weglaten van de toevoeging “criminele” – en het valse nuanceren achteraf maakt duidelijk dat Wilders een (voor mij) ongewenst doel nastreeft en telkens kijkt hoever hij de paaltjes kan verzetten. Hij dacht kennelijk er mee weg te komen na de 1e kaar…

   Deze laatste actie is voor mij dan ook de definitieve ontmaskering, dit laat zich niet meer ongedaan maken

   (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan