Halfzus Belgische Koning Albert: ‘Mijn leven is verwoest’

Bij alles wat Belgie al had nu ook nog een halfzus van de koning. Het onechte kind van koning Leopold III. 
Ze werd geboren in Antwerpen in 1940. In die jaren papte haar onechte vader aan met de Duitsers, wat hem na de oorlog zijn troon kostte. 
In een interview met Humo verklaart de inmiddels 70-jarige vrouw dat haar leven verwoest is.
Ingeborg Verdun woont al geruime tijd in de Verenigde Staten en heeft naar eigen zeggen weinig herinneringen aan haar jeugd. Ze vernam pas op haar vijftigste dat haar vader niet haar echte vader was.
'Mijn leven is verwoest. Ik wist dat er iets niet klopte, maar ik kon er de vinger niet op leggen. En dat drukte op me. Ik heb mijn moeder meerdere keren gevraagd of er iets was dat ik moest weten, maar zij hield altijd de boot af, ' aldus Verdun.

Toen de ouders van Verdun op bezoek waren voor haar vijftigste verjaardag kreeg de halfzus van Albert de waarheid te horen. 'Toen mijn vader boven een uiltje lag te knappen zei ik haar dat ik het gevoel had dat mijn vader mijn vader niet was. Mijn moeder ontkende eerst en vroeg waarom ik dat dacht. Pas toen heeft ze kort gesproken.'

Leopold III heeft ze nooit ontmoet. En volgens Verdun had ook haar moeder na haar geboorte nog nauwelijks contact met haar biologische vader. Ingeborg Verdun was ook niet op de hoogte van het bestaan van Delphine Boël, de onwettige dochter van koning Albert.

Bron(nen):   Standaard