Tony Blair zorgde voor de opleiding van Ghadaffi’s legereenheden

Tony Blair, huisvriend van de Ghadaffi’s, heeft tijdens zijn laatste buitenlandse reis (de zogenaamde 'Blair Well tour' door Afrika in mei 2007) als eerste minister van het Verenigd Koninkrijk de relatie met zijn Libische vriend nog eens dik onderstreept. In een tent in de Libische woestijn sloot hij een overeenkomst met Ghadaffi. Daarin staat dat hij er persoonlijk voor zou zorgen dat Ghadaffi’s speciale legereenheden goed getraind zouden worden door de Britse SAS, dat de Labour regering hem militaire technologie zou leveren en dat hij de dictator zou inlichten over NAVO plannen.
Het staat allemaal zwart op wit in een overeenkomst, voorzien van de handtekening van de beide leiders, waarvan de Daily Telegraph een kopie heeft.
Op de site van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken was een verwijzing opgenomen naar een gezamenlijk communique tussen beide landen, maar die werd volgesn de Daily Telegraph een paar weken geleden van de site verwijderd.
Blair die zijn relatie met Ghadaffi altijd heeft verdedigd, zei in een reactie dat hij 'geschokt' was door wat er gebeurde in Libië, maar dat het 'buitengewoon belangrijk voor onze eigen veiligheid en die van de rest van de wereld' was om zaken te doen met de dictator. Lees: 'olieleveranties' voor ‘onze eigen veiligheid’.

Bron(nen):   Daily Telegraph  Daily Mail