Samsom – in paniek – wil nu de zorg redden

PvdA-leider Diederik Samsom is er achter gekomen dat in de langdurige zorg drama's geschieden. Mensen van 104 die moeten verhuizen omdat hun vertrouwde verzorgingshuis sluit. Dankzij de verkiezingsuitslag is hij er achter gekomen dat dat te hard gaat, zegt hij tegen Trouw. En hij wil een kwart miljard om de maatregelen te verzachten. Hij pleit ervoor dat het kabinet de zorgplannen bijstelt. Zo moeten mensen die nu in de AWBZ recht hebben op begeleiding en dagbesteding dat recht komend jaar behouden. Mensen met een indicatie voor een zorgzwaartepakket 4 (dat zijn ouderen die veel zorg nodig hebben) moeten de garantie krijgen dat er voor hen plaats is in een verzorgingshuis, als ze het thuis echt niet meer redden. "Ik constateer dat het kabinet en wij er niet in zijn geslaagd die onzekerheid weg te nemen. Het doel spreekt aan, maar de mensen zien niet dat het goed komt. Er is door het kabinet geen aansprekende schets gegeven van de toekomstige situatie", aldus Samsom. Die onzekerheid onder de kiezers ziet hij als een belangrijke oorzaak van de enorme verkiezingsnederlaag voor zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA-leider had niet voorzien dat de nederlaag zo zwaar zou uitpakken. "Ik werd verrast door de mate, niet door de richting van de uitslag", zegt hij in het interview. Die onzekerheid onder de kiezers ziet hij als een belangrijke oorzaak van de enorme verkiezingsnederlaag voor zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA-leider had niet voorzien dat de nederlaag zo zwaar zou uitpakken. "Ik werd verrast door de mate, niet door de richting van de uitslag", zegt hij in Trouw.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DiscuJohn

  Hoe meer Samsom zich er allemaal mee bemoeit, hoe erger het wordt. Totaal geen zelfreflectie. Laat die man in godsnaam wat anders gaan doen, vooral in het belang van het land, maar ook om zichzelf niet nog belachelijker te maken. Deze man is een regelrechte ramp. Zeer ernstig.

 2. Paulraw

  “Ik constateer dat het kabinet en wij er niet in zijn geslaagd die
  onzekerheid weg te nemen. Het doel spreekt aan, maar de mensen zien niet
  dat het goed komt.´

  Plank voor de kop .

  Het ligt nog steeds aan de kiezer.

 3. Paulraw

  ´Die onzekerheid onder de kiezers ziet hij als een belangrijke oorzaak
  van de enorme verkiezingsnederlaag voor zijn partij bij de
  gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA-leider had niet voorzien dat de
  nederlaag zo zwaar zou uitpakken. “Ik werd verrast door de mate, niet
  door de richting van de uitslag”, zegt hij in het interview.

  Die onzekerheid onder de kiezers ziet hij als een belangrijke oorzaak
  van de enorme verkiezingsnederlaag voor zijn partij bij de
  gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA-leider had niet voorzien dat de
  nederlaag zo zwaar zou uitpakken. “Ik werd verrast door de mate, niet
  door de richting van de uitslag”, zegt hij in Trouw.´

  Checken jullie je teksten nooit?

 4. Meester Proper

  Diederik Samsom moet intussen toch weten dat niets in het leven gratis is. Welke principes wil de Nederlandse François Hollande in de verkoop gooien voor meer geld naar de zorg?

 5. Karl Ruprecht Kroenen

  Hahaha, wat een grappenmaker.

  En dan nog met een stalen gezicht alsof niemand hem door heeft.

 6. Dead Silence

  Samsom moet zichzelf redden door zijn biezen te pakken en naar Paaseiland te emigreren.

  • marianne martens

   is het een idee om op Paaseiland een boardroom-tafel en krukken te maken samen met zijn adviseurs?

   (in antwoord op Dead Silence)
 7. marianne martens

  Samson zag er niets in, het Rapport van de voorzitter Ad Melkert waarin o.a. beschreven staat een links antwoord te vinden op de crisis zoals bv een Europese norm van 5% werklozen. Behoorlijk leesbaar en in evenwicht.( ook voor de VVD ) Samson zit in zijn eigen tragedie waarin de aanvankelijke held het niet gaat redden. Had hij maar maar goed geluisterd naar andere adviseurs dan Bos, Samson met de zijnen uiterst onbetrouwbaar hij heeft veel burgers in de steek gelaten, ze laten vallen.Kwetsend tegen de kiezers, we snappen het niet!!! 104- jarige naar een andere plek. Moeten we dat snappen? Neen, natuurlijk.

 8. Kees Cornelder

  En hoofdregisseur van de zorgbezuinigingen VVD -kreeg ook electorale tikken- ziet vanaf begripsvolle afstand toe hoe ‘huwelijkspartner’ PvdA zichzelf toch maar níet in het rijksarchief wil laten schuiven. Niet vergeten, de Europese Parlementsverkiezingen zijn in mei mensen.

Reacties niet toegestaan