Esraa Abdel Fattah te gast in Nederland

De jonge Egyptische internet-activiste Esraa Abdel Fattah geeft op 29 maart een lezing aan de Universiteit Leiden, getiteld ‘The Role of the Social Media in the 25-January Egyptian Revolution: a Personal Story’.

Esraa Abdel Fattah was jaren geleden al lid van de de Kefaya-oppositiebeweging en de liberale Al-Ghad partij. In 2008 starte ze een Facebookgroep ter ondersteuning van de 20.000 stakers in de textielfabriek van El-Mahalla El-Kubra, de zogenaamde 6 april beweging. De groep groeide snel en telde al gauw 80.000 leden, wat Esraa Abdel Fattah de naam 'Facebook Girl' opleverde. Momenteel werkt ze als media-coördinator voor de oppositiepartij Egytian Democratic Academy (EDA).

Esraa Abdel Fattah komt naar Nederland op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het kader van het Dutch Visitors Program (DVP). Aan dit programma nemen jonge, veelbelovende leiders uit de hele wereld deel. Zij maken uitgebreid kennis met het politieke, economische en culturele bestel van Nederland. De bedoeling is zo de betrokkenheid bij Nederland te vergroten.

De lezing wordt gegeven:
op 29 maart van van 14 tot 16 uur
in het Lipsius gebouw, Cleveringaplaats 1, Leiden, kamer 147
en is vrij toegankelijk.

Bron(nen):   Universiteit Leiden