Oorlogsmisdaden. Amerikanen doen grappig met Afghaanse lijken. Ze sneden stukken van de lijken af als aandenken

Er zijn beelden en verhalen gepubliceerd, gisterenavond door Der Spiegel, vandaag ook in Engeland en de VS, van een eskader van de Amerikaanse troepen dat stelselmatig en doelbewust burgers heeft gedood en daarna gruwelijke grappen uithaalde met de lijken van de dode moslims. Ze sneden onder meer stukken van de lijken af als aandenken.In de gedrukte versie van Der Spiegel staan de bewijzen. Der Spiegel zegt 4000 foto's te hebben die de Amerikanen zelf maakten. IN Der Spiegel staan er een paar afgedrukt. De lijken zijn onherkenbaar gemaakt, maar zelfs dan zijn ze erg.
Het gaat om de moordactiviteiten van een US Stryker tank unit in Kandahar.
Sommige feiten waren al bekend: de 12 leden van het team zitten al gevangen in de VS. Details die Der Spiegel publiceert op basis van eigen onderzoek zijn nieuw. En dat zijn zeker de plaatjes van Amerikaanse soldaten die grappig doen met dode burgers, die ze eerst moedwillig om zeep hebben geholpen.
In het christelijke westen doen gruwelijke verhalen de ronde over rare gewoontes ingegeven door de Islam. En soms is er weer eens een steniging of een rituele eerwraakmoord om dat angstbeeld te bevestigen. In de moslimwereld is er het beeld van de goddeloze christenen, die nergens respect voor hebben. En zeker niet voor moslims. En ook daar worden degenen die willen haten weer op hun wenken bediend.
De derde link is van een Engelstalig Afghaans forum. Want de informatie uit Der Spiegel verspreid zich de afgelopen uren snel door de moslimwereld.
(de foto is van misdrijven in de Iraakse  Abu Ghraib-gevangenis. De foto's van Der Spiegel staan niet online. Het hele verhaal van Der Spiegel is te lezen in de gedrukte uitgave van deze week of, voor 3.99, op de iPad)

PS:
Amerikaanse predikant verbrandt Koran
Een predikant uit de Amerikaanse staat Florida heeft gisteren in een kerk een Koran verbrand, bij wijze van terechtstelling en executie van het boek. De verbranding vond plaats onder toeziend oog van de controversiële predikant Terry Jones.

Predikant Wayne Sapp stak tijdens een speciale terechtstelling een Koran aan, nadat het boek eerst een uur in kerosine had gelegen. Gedurende de tien minuten dat het boek brandde, maakten sommigen van de ruim dertig aanwezigen foto's.

Jones was bij de verbranding aanwezig, terwijl hij in september nog had gezworen dat hij nooit een Koran zou verbranden. Hij wou toen het boek in brand steken tijdens een herdenking van de aanslagen van 11 september. Jones had de moslimgemeenschap een kans gegeven het boek te verdedigen', maar had geen reactie gekregen.