Het heeft er steeds meer de schijn van dat Opstelten heeft gelogen over de zaak-Demmink

Het heeft er steeds meer de schijn van dat minister Opstelten heeft gelogen over de zaak-Demmink. Een ex-agent verklaarde vandaag voor de rechter dat Centrale Recherche Informatiedienst in het zogenaamde 'Rolodex' onderzoek ook bezig is geweest met oud topambtenaar Demmink. Eerder zei oud-officier van Justitie Vrakking al hetzelfde. Voormalig politieagent Emile Broersma, oud-hoofd van de afdeling terrorisme en bijzondere taken van de CRI,  getuigde vandaag in de zaak. Broersma weerspreekt daarmee de lezing van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD), die vol heeft gehouden dat Demmink niet in beeld was bij het zogenoemde Rolodex-onderzoek naar pedofilie. Over Joris Demmink doen al jaren geruchten de ronde dat hij actief was in een circuit van pedofielen. Opeenvolgende ministers hebben ontkend dat er iets aan de hand was of dat er ooit aanwijzigingen zijn geweest dat de verdenkingen tegen Demmink grond hadden.  

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KritischeMassa

  “Eerder zij oud-officier van Justitie Vrakking al hetzelfde”
  Seriously? Zij??? hemeldepemel…

  • Templein

   Frakking is een meneer. Aan het gehalte van je reactie te zien, zal je het nu wel geweldig vinden.

   (in antwoord op KritischeMassa)
 2. RobbiedeB

  Brrrr… dat er overheidsmensen zich met deze viespeukerij bezighouden is al erg, maar dat diezelfde overheid het door de vingers lijkt te hebben gezien is pas echt eng. Hopelijk gaat de hele beerput echt open en rollen er een paar koppen.

  • Saljoet

   Het probleem is natuurlijk wie die koppen zijn die gaan rollen. Google eens op Ronde Huis Nunspeet, als dit waar is begrijp je wel waarom koste wat kost de deksel op die beerput moet blijven. Dit betekent gewoon einde koninkrijk Nederland.

   (in antwoord op RobbiedeB)
 3. malky

  Als Demmink een 14 jarig twitterend meisje was geweest had er meteen een SWAT team op de stoep gestaan.

 4. Meester Proper

  Geen bewijs, geen schuld. Het zegt een hoop dat degenen die Demmink beschuldigen allemaal complotdenkers met wanen zijn.

  • Saljoet

   Pedoseksuelen vind je alleen maar onder badmeesters, gymleraren en alleenwonende zonderlingen. Bij niemand hoger op de maatschappelijke ladder zul je deze seksuele voorkeur tegenkomen. Daarbij is iedereen op dat niveau goudeerlijk en kun je op hun woord vertrouwen.
   Bedoel je dit?
   In welke waanwereld leeft u?

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Ik leef in een wereld waar mensen pas schuldig zijn als hun schuld bewezen is voor een onafhankelijk rechter. U heeft geen enkel bewijs dat de Heer Demmink zich schuldig heeft gemaakt aan kindermisbruik en toch wilt u hem zien hangen. In wat voor een wereld leeft u, Saljoet?

    (in antwoord op Saljoet)
    • Saljoet

     Ikzelf heb inderdaad geen enkel bewijs in deze. Maar als het gonst van de geruchten en er getuigen zijn die onder ede verklaren dat er iets mis is, dan ga ik er vanuit dat grondig onderzoek gerechtigd is. Als Demmink een badmeester was geweest had hij allang in voorarrest gezeten lopende het onderzoek. Demmink werd echter op een zeer hoge positie geplaatst terwijl hij al verdacht was.
     Dit is een wereld waarin ik mij allerminst thuis voel.

     (in antwoord op Meester Proper)
     • Heldoppantoffels

      Helemaal mee eens, het heeft er alle schijn van dat deze man de hand boven het hoofd is gehouden en dat dit nog steeds door gaat.

      Het gegeven dat er nog geen bewijs is wil niet zeggen dat hij de dergelijke daden heeft begaan, maar het zaakje stinkt net even iets teveel gezien het niveau van deze getuigen.

      (in antwoord op Saljoet)
 5. catchit64

  Vreemd dat meneer Opstelten zo stellig is over meneer Demmink.
  Zou hij er zelf wat mee te maken hebben?

  • Heldoppantoffels

   Diezelfde gedachte bekruipt mij ook telkens in dit dossier… Je merkt in de omgang met de deal die Justitie maakte met de crimineel Cees H. dat er iets grondig mis lijkt in de top van het justitiële/politieke apparaat. De ministers wekken de indruk te liegen over de deal, ze wekken de indruk te liegen over Demming, ze liegen over het afluisteren en het bizarre is dat zij er nog mee weg lijken te komen ook!?

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan