Van Eman al-Obeidi ontbreekt elk spoor

De Libische vrouw die zaterdag een hotel in Tripoli binnenstormde om de buitenlandse pers te vertellen dat ze door 15 mannen van Ghadaffi's troepen was verkracht, en vervolgesn door veiligheidsagenten in burger werd meegenomen, is verdwenen.
Eman a-Obeidi toonde in het hotel Westerse verslaggevers de diepe krassen en blauwe plekken op haar gezicht en lichaam, en vertelde dat ze vorige week bij een controlepost naar een gevangenis werd afgevoerd, waar ze herhaaldelijk werd verkracht. Haar verhaal werd onderbroken door veiligheidsagenten  die haar in een auto duwden en meenamen.
Omdat het incident was gefilmd en in no-time de wereld overging, kwam een regeringswoordvoerder met de bewering dat al-Obeidi dronken was en bovendien een geestesziekte prostituee met een strafblad, maar dat ze was vrijgelaten en naar haar familie gebracht. Maar volgens de Los Angeles Times kunnen Westerse journalisten de inwoonster van Benghazi, waarvan familie en vrieden zeggen dat ze advocaat is, niet vinden.
"Iedereen heeft het erover, maar niemand kan praten," vertelt een man in Benghazi de Los Angeles Times. "Wij allemaal geloven haar."

Bron(nen):   Los Angeles Times