Wilders: "Mohammed was schizofreen"

Wilders houdt niet op de profeet Mohammed te ontleden. In een ingezonden artikel in HP/De Tijd betoogt hij dat Mohammed een hersentumor had. 'Als de tumor in de hypofyse overdruk in de hersenen veroorzaakt, gaan mensen dingen zien en horen die er niet zijn.' Wilders suggereert dat de profeet schizofreen was.
Eerder noemde hij Mohammed 'een barbaar, een massamoordenaar en een pedofiel'.
Wilders wil de profeet 'ontmaskeren'. "Een publieke discussie over de ware aard en karakter van Mohammed kan inzicht en steun geven aan moslims wereldwijd om de islam te verlaten."
Hoe Wilders aan de laatste wijsheid komt? Hij las het onderzoek van de Vlaamse psycholoog Herman Somers. Somers stelt in De andere Mohammed dat Mohammed vanaf zijn 40ste begon te lijden aan 'acromegalie', oftewel een groeistoornis veroorzaakt door een gezwel in de hypofyse. 'Als de tumor in de hypofyse overdruk in de hersenen veroorzaakt, gaan mensen dingen zien en horen die er niet zijn.' Somers’ psychopathologische diagnose van Mohammed luidt: organische hallucinatorische aandoening met paranoïde kenmerken.
Wilders' conclusie: Mohammed was een schizofreen.

Bron(nen):   HP/DeTijd