Extreem-rechtse partijen lijken van teflon

In Engeland was er de afgelopen week een barrage aan rellen rond de Ukip, de Engelse tegenhanger van de PVV. Er was gedoe rond geld dat de leider van de partij Nigel Farage zou hebben besteed voor privé doeleinden, er waren posters voor de Europese Verkiezingen die volgens de Engelse media racistisch waren, er waren kandidaten die racistisch bleken. En toch staat aan het eind van de week de Ukip er zeer goed voor. De kiezer trekt zich van de rellen in de media niets aan en voelt zich aangetrokken door Ukip, dat zegt dat Engeland vol is, dat de buitenlanders de banen van Engelsen inpikken en dat de EU een roversbende is. Ukip zou best de grootste partij van Engeland kunnen worden, affaires of geen affaires. In Nederland en Frankrijk is het niet anders. In de mainstream media worden PVV en Front National gehekeld, de partijen zijn voortdurend verwikkeld in hele en halve schandalen, maar de kiezer maakt het niet uit. Ook de PVV en het FN worden volgende maand groter dan ooit

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Correctstaat Engeland is maatschappelijk failliet en totaal verloren. De gutmedia demoniseren als laatste stuiptrekking. In alle landen waar “extreem rechts” floreert vergeet de gevestigde orde zich af te vragen hoe dat komt. Juist door eigen falen. En men weigert dat in te zien. Dan ook niet zeuren over de consequenties. En gelden achterover drukken? Dat gebeurt toch overal, vooral in Brussel waar de zogenaamde politieke elite (lees: uitschot) zit, die bezig is een politiek parasitair ras te kweken van het zuiverste soort.

 2. kletsmajoor

  Dat zou wel eens meer over de geloofwaardigheid van de media (inclusief wel.nl) kunnen zeggen dan over die partijen. Veel van die berichten over “affaires” blijken een kwestie van interpretatie te zijn. Ze worden te vaak geconstrueerd op dezelfde manier als de roddelpers dat doet met de “schandalen” rondom sterren. Mensen gaan daardoor alle nieuwsverhalen met een flinke schep zout nemen. Niet goed voor de media die zichzelf serieus willen nemen.

  • knier

   Het feit alleen al dat ook PVV en Ukip hier op WIK “extreem rechts” genoemd worden,bewijst je gelijk al grotendeels.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • Dead Silence

    Dat ligt aan de auteur van al deze artikelen. Ga zelf maar na.

    (in antwoord op knier)
    • Apekool

     … die ironisch genoeg zelf ook ongevoelig is voor de telkens terugkerende kritiek daarop in de commentaren!

     Kom Gerard, laat je van je beste kant zien en maak een samenvatting van een nieuwsFEIT, niet een gekleurde interpretatie ervan…

     (in antwoord op Dead Silence)
 3. 2374

  Maar Ukip wil helemaal niets weten van de PVV. Ook niet samen werken met de PVV. Er is een uitzending geweest met de leider van Ukip in nieuws uur.

 4. Robin

  Alle grote partijen kennen schandalen en die storen de kiezers nooit. Of vrijwel nooit. En mainstream media blijken maar al te vaak bevooroordeeld en niet onpartijdig. En dat, beste mensen, is samen met de gevestigde politieke partijen die stelselmatig problemen negeren, dan weer wel een van de redenen dat de partijen in kwestie groot zijn geworden. En groot zullen blijven. Een hele nare revolutie staat op het punt van uitbreken.

 5. biker henk

  Het zijn moeilijke tijden voor “weldenkende mensen”.

 6. Kees Cornelder

  Europese ervaringen: in de 20ste eeuw hebben wij verrekte goede, wat schrijf ik? beste ervaringen met verkondigers van Eenvoudige Oplossingen voor serieuze, omvattende problemen gehad: Mussolini, Franco en Hitler om de meest in het oog springende namen daarvan te noemen.
  Nog niks geleerd?

 7. Oh_Oh_SarCastro

  Ik kan niet geloven dat nigel farage hier vergeleken wordt met geert wilders. Je gaat Neil degrasse Tysons toch ook niet vergelijken met Ymke wieringa omdat ze beide toevallig te zien zijn op national geographic.

 8. Johan van Vught

  Tja, deze partijen gebruiken hun nuchtere verstand. Dat was vroeger normaal. Tegenwoordig moet je “politiek correct” zijn. Wie nog zijn nuchtere verstand gebruikt moet een kogelvrij vest aan en met beveiligers over straat.

Reacties niet toegestaan