Vrouw vermoedelijk ook gedood. De koeriers gaven de doorslag – en dat de villa geen telefoon had

Bij verhoren, ook op Guantanamo, kwamen de Amerikanen achter de namen van koeriers van Al Qaida. En ook van de naam van een speciale koerier, die in aanzien stond.
Ze vonden diens spoor en dat leidde naar een uitzonderlijk groot gebouwencomplex aan de rand van het Pakistaanss dorp Abbottabad
Vier keer groter dan de andere complexen in de omgeving en buitengewoon goed bewaakt.
Er was nog een andere belangrijke koerier en in 2009 bleek dat die twee koeriers broers waren en beiden in hetzelfde complex woonden. Binnen het complex was dan weer een afzonderlijke villa extra bewaakt. In die villa woonde een gezin dat het gezin van Bin Laden kon zijn. Hijzelf, zijn jongste zoon en zijn jongste vrouw. .
Bovendien: welke miljoenen villa heeft geen telefoon en geen internetaansluiting?
De operatie verliep vlekkeloos, met een uitzondering: een van de helikopters ging stuk. De Amerikanen waren in totaal 40 minuten in actie. Bin Laden nam zelf deel aan het gevecht en moest daarom worden gedood.
Vier mannen werden gedood: Bin Laden, diens zoon en de twee broers/koeriers. Een vrouw kwam om, vermoedelijk de jongste vrouw van Bin Laden
Ooggetuigen zeggen tegen The National, een Arabische krant in de Emiraten, dat ze drie helikopters zagen, toen ze op hun daken gingen kijken waar de herrie vandaan kwam. Volgens hen duurde de operatie ruim een uur.
De lijken bevinden zich op een basis van de VS ten noorden van Kabul
Bron: NBC

Bron(nen):   Msnbc  KAART