"Mijn man leefde in twee kamers" en "Ik ben een Saoedische en mijn vader is Bin Laden"

De drie vrouwen die gevangen werden genomen worden 'firm, but non-violent' ondervraagd door de Pakistaanse inlichtingendienst, hoorde ABC en de Wall Street Journal van de Pakistani. Er komt ook informatie naar buiten. De 29-jarige Amal Ahmed Abdul Fatah, de vrouw die werd beschoten, verklaart dat haar man nooit de twee kamers verliet waar jij woonde, de slaapkamer waarin hij werd gedood, en de kamer daarnaast. "Verder kwam hij niet."
Onder de link van ABC leggen de Pakistani trots uit hoe zij de dames zo ondervragen dat ze niet kunnen liegen. Niet door geweld, maar door slim te vragen.
De Amerikaanse autoreiten houden angstvallig hun mond over wat er pecies is gebeurd. Maar de Pakistanen praten honderuit met langstrekkende Amerikaanse media.

De Pakistani zijn van plan de vrouwen te ondervragen tot ze alles weten. Daarna worden ze teruggestuurd naar het land van herkomst. Voor de jongste is dat Jemen, voor de twee anderen Saoedi Arabië. Of de landen van herkomst hen willen ontvangen is overigens allerminst zeker: Bin Laden was ook daar niet gezien.
De McClatchy-kranten - een bundeling van respectabele grote Amerikaanse dagbladen (Saramento Bee, Miami Herald en tien andere)  - zeggen dat de eerste die de Pakistani ontmoetten, toen ze afkwamen op de herrie van de Amerikanen, het 13 jarig dochtertje was van Osama, die de gewonde vrouw verzorgde. "Ik ben een Saoedische en mijn vader is Bin Laden", zei ze in het Engels.
In het huis troffen de Pakistani 4 kinderen aan. De jongste van 6 of 7 maanden lag in een wieg. Er was een kind van een jaar of drie, eentje van 4 of 5 en eentje van zes. En dan die oudste. Van de drie oudste kinderen waren de benen aan elkaar vastgebonden.
Tenslotte zijn er nog beweringen van Fox News. Die komen er op neer dat Bib Laden in zijn laatste ogenblikken doodsbang en verward was.   <

Bron(nen):   Wall Street Journal  ABC  McClatchy Papers