De weduwe Bin Laden: de perfecte match

"Vind een meisje voor mij. Gelovig, ijverig, tussen de 16 en 18, goed opgevoed, van goede komaf en vooral geduldig, om mijn vreemde leven uit te houden."
In september 1999 kreeg de Jemenitische sjeik Rashad Mohammed Saeed Ismael het belangrijkste telefoontje van zijn leven. Bin Laden, de leider van de beweging waar hij hartstochtelijk deel van was/is wilde voor de vijfde keer trouwen. En bij de prediker/sjeik uit Jemen deed hij zijn bestelling. Deze kon vrijwel meteen leveren: hij had een oud leerling die prima paste in de wensenlijst. Amal Ahmed al-Sadah, de 17-jarige dochter van een ambtenaar en een leerling van Rashad Mohammed Saeed Ismael. "De perfecte match", volgens hem.
Nu, tien jaar later, is de sjeik de voornaamste actievoerder om Amal Ahmed al-Sadah en haar kindje naar Jemen terug te krijgen. "Als een vrouw als zij weduwe is geworden, dan moet iedere moslim zich bekommeren om haar lot.
De vrouw is gewond en is in handen van de Pakistaanse inlichtingendienst. De VS hebben en verzoek ingediend haar te mogen ondervragen.
  

 

Bron(nen):   Guardian