De fractievoorzitter van de PVV in de senaat is een oplichter (update)

Machiel de Graaf is mede eigenaar van een louche verslavingskliniek waar wordt gewerkt met een niet-erkend geneesmiddel. Bovendien maakt het bedrijf zich schuldig aan valsheid in geschrifte, door te schermen met de namen van internationaal bekende topmedici. Zij zouden de behandelingsmethode van de Graaf steunen. Leugens.
NRC bericht: De lijsttrekker van de PVV in de Eerste Kamer, Machiel de Graaf, is medeoprichter van een omstreden verslavingsbureau in Den Haag. Het bedrijf met de naam Expertcleanics behandelt verslaafden met Tetlong-250, een injecteerbaar geneesmiddel dat niet is toegelaten in de EU. Maar omdat het middel wordt voorgeschreven en verstrekt in Oekraïne, maakt het bedrijf zich niet schuldig aan een strafbaar feit. Een soort kruidenmannetje van Den Haag in de weer met uitzichtloze verslaafden.
De levenspartner van De Graaf is secretaris van Expertcleanics en de PVV’er zelf was tot voor kort nauw betrokken bij het bedrijf. Samen met eigenaar Frans Geert de Groot heeft hij meerdere cliënten persoonlijk begeleid bij de behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

In hoeverre PVV-leider Geert Wilders van de activiteiten op de hoogte is, is niet duidelijk. De partij wil niet reageren. Fleur Agema, vicefractievoorzitter in de Tweede Kamer: „Er is al zoveel negatief nieuws over de PVV.”
Sinds Machiel de Graaf lijsttrekker is voor de PVV in de Eerste Kamer – na de verkiezingen van 23 mei zal hij er zitting in nemen – begeleidt hij zelf geen patiënten meer. „Ik wil al mijn tijd vrijmaken voor de politiek. Daarnaast is het niet gezond een bedrijf te verbinden aan welke politieke partij dan ook. Dat zijn twee verschillende werelden.”
Bovendien is verslavingszorg niet een onderwerp waar De Graaf zich als PVV’er mee wil profileren, zegt hij. Als kandidaat-senator is De Graaf voorstander van een ‘harde aanpak’ van drugsverslaafden. Zijn naam is inmiddels van de site van het bureau verwijderd. Wel laat hij weten zonodig bereikbaar te zijn „voor marketingadvies”.

De Stentor bericht:
Enkele internationaal vermaarde cardiologen zeggen dat hun naam onterecht in verband is gebracht met ExpertClinics
Op de website van ExpertClinics wordt gesuggereerd dat zeven hoog aangeschreven buitenlandse cardiologen/onderzoekers verbonden zijn of waren aan het bedrijf. Twee van hen zouden bovendien deel uitmaken van de 'scientific board', een wetenschappelijke raad van toezicht.

Uit onderzoek van deze krant blijkt dat in ieder geval vier van hen nooit zaken hebben gedaan met ExpertClinics. Nummer vijf kan zich niet herinneren of hij ooit toestemming heeft gegeven om genoemd te worden op de website. De andere twee specialisten waren niet bereikbaar voor commentaar.

  

 

Bron(nen):   Expertcleanics  De Stentor  NRC