DSK: politie zegt DNA-bewijs te hebben

De politie van New York zegt 'forensisch bewijs' tegen Dominique Strauss Kahn te hebben gevonden op de hotelkamer waar de IMF-topman een kamermeisje zou hebben gedwongen hem oraal te bevredigen.
De politie wil, volgens de New York Times, niet zeggen waaruit dat bewijs bestaat, maar wel dat er DNA uit gewonnen kan worden. Gezien de aard van de gebeurtenissen is dat dus niet zo moeilijk te raden.
De politieke vrienden waren druk bezig de mogelijkheid reliëf te geven dat er sprake was van een complot. Twee voorname argumenten: een rechtse blogger was de eerste die het bericht twitterde, en het Sofitel, waar de gebeurtenis plaatsvond, is eigendom van rijke Fransen. Wat dat bewijst is niet duidelijk, overigens.
Maar als het waar is dat DSK niet alleen zijn gsm heeft achtergelaten in de hotelkamer en ook lichaamseigen stoffen, dan zit het complot wel erg goed in elkaar.

Interessant is de zeer afstandelijke reactie van het IMF, de organisatie waaraan DSK tot gisteravond leiding aan gaf. Geen teken van sympathie.
“IMF Managing Director Strauss-Kahn was arrested in New York City. Mr. Strauss-Kahn has retained legal counsel, and the IMF has no comment on the case; all inquiries will be referred to his personal lawyer and to the local authorities.
The IMF remains fully functioning and operational.