Onderzoek naar subsidiefraude door Henk Krol

Vorige maand berichtte het AD dat Henk Krol, nu voorman van 50plus, op grote schaal subsidie zou hebben misbruikt. Nu heeft de overheid besloten die mogelijke fraude te gaan onderzoeken. De Auditdienst van het Rijk gaat de boeken van de voormalige stichting Vrienden van de Gay Krant van de 50Plus-coryfee inspecteren. Hij zou tonnen subsidie die was bedoeld voor homo-emancipatie hebben gebruikt voor zijn homo-seksshop. Het onderzoek gebeurt op verzoek van minister van Onderwijs Jet Bussemaker, meldt het AD. Haar departement gaf tussen 2008 en 2011 bijna 300.000 euro subsidie aan de stichting. ,,Er zijn vragen gerezen rond de besteding," aldus een woordvoerder. ,,Mocht blijken dat subsidie is besteed aan zaken waarvoor die niet bedoeld was, dan zal het ministerie overgaan tot terugvordering."

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  Die Jet, wat heeft ze toch een fijn gevoel voor timing.

  • Apekool

   Die Krol, wat heeft ‘ie toch een fijn gevoel voor andermans geld.

   Stem maar voor de dierenpartij of artikel 50, misschien dat ze dat beter begrijpen dan commentaar leveren op een website.

   (in antwoord op malky)
 2. Paulraw

  ´Het onderzoek gebeurt op verzoek van minister van Onderwijs Jet Bussemaker´

  Over de eigen gelederen hoor je ze niet bij de PvdA ,dan heeft de Auditdienst nog tot 2020 werk.

 3. Meester Proper

  Vlak voor voor de verkiezingen komt het AD opeens met anonieme beschuldigingen tegen een gevaarlijke politieke rivaal van hun broodheren. Dat is mij wat al te toevallig.

Reacties niet toegestaan