PvdA hoopt nog iets te redden door de PVV te lijf te gaan

Terwijl de PvdA in de peilingen steeds verder verschrompelt (10 zetels) heeft de PVV zich hersteld van de inzinking na de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA wil dat omdraaien met een site die gaat over de racistische en xenofobe nieuwe vrienden van de PVV. De site de vrienden van Wilders gaat over Vlaams belang, Front National en de andere nieuwe bondgenoten. De site is gelanceerd om "te laten zien waar Geert Wilders mee bezig is", zegt partijvoorzitter Spekman. "We maken ons zorgen over deze Europese ontwikkeling waardoor bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet." Op de Facebookpagina van de PvdA komen vooral negatieve reacties binnen. "We moeten campagne voeren voor ons eigen gezicht, niet een anti-Wilders campagne", schrijft iemand. Het zou Spekman weinig uitmaken als hij de PVV door de site juist meer stemmen bezorgt, zei hij in het Radio 1 Journaal. "Je hebt honderden strategische afwegingen om iets te doen. Dat interesseert me helemaal niets. Ik wil gewoon niet zwijgen als er een ontwikkeling gaande is." Laconiek Geert Wilders reageert laconiek. "Ach een heuse website van de PvdA", twittert hij. "Volgens de peilingen houden ze zelf geen vrienden meer over: bijna 0 zetels."  

42 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Scherp commentaar van de politicus van het jaar. Voor deze achterbakse smeercampagne verdienen de sociaal-democraten het echt om keihard door de burger afgestraft te worden.

  • Karel Kritisch

   Wat is er achterbaks aan? Die mensen hebben het toch zo gezegd. Zeg dan gewoon: “Ja wij zijn racistisch, wen er maar aan.” Het zijn gewoon feiten of je het leuk vindt of niet.

   (in antwoord op Meester Proper)
  • MGLMV

   Ik zie jou al helemaal voor me: een zwart leren pak met veel veters en kettingen, een bijpassende ‘beulskap’ en een fikse zweep. Klaar om aan je gerief te halen door anderen te straffen.
   Best wel zielig, luitjes die om harde straffen roepen. Een psycholoog kan je hele interessante dingen over dat soort projectie vertellen.
   Als je het tm zou kunnen begrijpen.

   (in antwoord op Meester Proper)
 2. marianne martens

  De PvdA behoort zelf duidelijk te maken wat de ideologie, de keuzes, de richting aan geven waarvoor ze staan. Lijkt me weer een miskleun. Net of burgers zelf niet kunnen kiezen. Arrogant en weer met dedain naar de kiezer kijken. Bah, doe eens volwassen en doordacht als Partij.

 3. malky

  Ik dacht dat het slechts een kwestie van het verhaal beter uitleggen was, mogelijk is een deel van je achterban te grazen nemen middels het huurakkoord en kinderpardon niet zo goed meer uit te leggen.
  Nouja, hopelijk zijn het de laatste stuiptrekkingen van Didi Samsom, en kan hij na 25 Mei zijn koffers pakken.

  • marianne martens

   Vraag me ook af waar blijft Wouter Bos nu ? met het zo goed adviseren en samen laten gaan met de VVD. Waar blijft de VVD met zijn steun aan Samson en de zijnen? Waar blijven die mensen die de meeste mensen hebben, inderdaad, verraden. We= ik= jij= bent/ zijn geen stemvee.
   Blijf het heel tragisch vinden zo’n verval te moeten aanschouwen. Laten ze het Rapport van Ad Melkert meteen uitvoeren hebben ze misschien nog iets te winnen?

   (in antwoord op malky)
 4. Janvank

  Ik vind het wel terecht dat de PvdA ons hierop attent maakt.

 5. Johan van Vught

  Als je zelf niets positief meer hebt te melden, ga je gewoon een ander zwart maken. Typisch PvdA. Wat me het meest verbaasd is dat de PVV regelmatig ‘extreem rechts” wordt geduid. Zijn dan GL en SP ook extreem links?
  Zoveel ‘rechts’ is er niet te vinden in de punten van de PVV.

 6. Case

  Niks nieuws onder de PvdA-zon. Ze hadden de Wereld Draait Door nodig om de sensationele verkiezingswinst bij de laatste parlementsverkiezingen te bereiken. De grote concurrent (Roemers van de SP) werd daar toen compleet voor gek gezet. De SP behaalde daardoor niet de voorspelde winst. Wat langer terug werd Pim Fortuyn non-stop genaaid. Nou ja, pogingen tot. Want dat pakte helemaal verkeerd uit. Pim pak je niet in. De arrogante PvdA kopstukken vonden daar hun Waterloo. Dat gaat nu ook weer gebeuren. De kiezers prikken hier echt wel door heen.

 7. Dead Silence

  De PvdA kijkt nog steeds niet in de spiegel en weigert te accepteren dat hun ideologie van dit land een puinhoop heeft gemaakt.

  • Karel Kritisch

   Vind jij het een puinhoop? Ga eens in Afrika of het Midden-Oosten kijken. Daar is het een puinhoop. Wel blijven relativeren he.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Ik vind het een puinhoop. Over Afrika heb ik het niet, want daar is geen maatstaf voor. Hoewel de grote steden in dit land ook steeds meer een puinhoop worden.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Wanneer was het dan geen puinhoop volgens jou?

     (in antwoord op Dead Silence)
     • Dead Silence

      Als politici leiderschap, mentale capaciteiten en daadkracht tonen gebaseerd op feiten. Problemen aanpakken bij de bron, geen pleisters plakken vanwege politieke correctheid of andere nonsense. Het is een schande dat men een begrotingstekort mag hebben. Welke idioot verzint zoiets? Onze regering heeft een uitgavenprobleem, maar maakt er een inkomstenzaak van. Er kan makkelijk 30 miljard bezuinigd worden door alle subsidies en toeslagen af te schaffen. Kappen met onzinprojecten en durf de stekker eruit te trekken. Fira, Betuwelijn, HSL, JSF, etc. Leiders persoonlijk verantwoordelijk maken voor hun acteren, zodoende het kaf van het koren scheidende. Vooral bij instellingen met grote geldstromen als banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Verantwoordelijkheid terug bij de mensen, dat is decennia lang stelselmatig afgenomen en nu is iedereen lam en houdt de hand op.

      Ik ben een technocraat en zie ons land verziekt worden door geschiedenisleraren, politicologen en juristen en nog meer van die flierefluiters.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • marianne martens

      niet doen dat omdraaien blijf nog effe.

      (in antwoord op Dead Silence)
  • MGLMV

   Kunt u mss een paar voorbeelden geven van die natieverwoestende ideologie?
   Uw comment is in z’n onnozelheid ook best grappig: VVD en CDA -ideologisch nou niet bepaald de meest naasten van de PvdA- hebben de meeste kabinetten gevormd en het langst geregeerd sinds ’45.
   Maar dat wist een kenner als u natuurlijk allang.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Zonnestraaltje

   met goedkeuring/ samenwerking van de andere partijen dan nog altijd.

   (in antwoord op Dead Silence)
 8. Vestzak

  Zo’n actie gaat de PvdA alleen maar nog meer zetels kosten.
  Goed werk dus.

  Laat Wilders nou maar gewoon roepen en zijn gang gaan. Altijd maar weer in de kramp schieten werkt alleen maar in zijn voordeel. In de peilingen staat ie op 4 Europese zetels. Samen met de Europahaters van de SP staan ze op 6 of 7 zetels. Van de 26 in totaal. Geen ramp dus, mensen. De fractie van Europahaters in het EP zelf komt naar schatting uit op zo’n 38 zetels. Dank dat die schatting aan de lage kant is, maar zelfs al scoren ze twee keer zoveel, dan is dat nog steeds maar zo’n 10% van het geheel. Zeg maar, wat Wilders nu ook in de TK heeft (of beter gezegd; had). En het is algemeen bekend dat Wilders nu overal naast grijpt en niets klaarspeelt in Den Haag. Zo zal het ook in Europa vergaan.

  Ik noemde het al eerder, maar zal het even herhalen.

  Het EP heeft onlangs (februari) een “roadmap” tegen homofobie en discriminatie o.g.v. seksuele geaardheid aangenomen ( http://www.lgbt-ep.eu/press-releases/european-parliament-asks-for-eu-lgbti-roadmap-in-landmark-report/ ).

  Tegenstemmers waren het FN, Vlaams Belang en Lega Nord.

  De PVV onthield zich van stemming.

  Dat krijg je dus met de PVV. Zelfverklaard voorvechter van homorechten, maar als puntje bij paaltje komt, zijn ze geen knip voor de neus waard.

  Interessanter was vandaag het gesprek bij Buitenhof tussen Van Rompuy en Grunberg. Geconcludeerd werd dat de Europese trein toch wel voort dendert. De EU en de Euro zijn niet echt in Frage. Wel de vraag in welke versnelling de trein rijdt.

  • Zonnestraaltje

   ik snap nog steeds niet waarom de SP geen afstand neemt van de PVV, ondanks één zelfde doel hebben ze totaal niets gemeen.

   (in antwoord op Vestzak)
 9. Raymond de greef

  Het is een schande dat de PvdA,heel veel kiezers vergelijken met extreem rechts,dat is het enige verweer wat ze nog kunnen indirect beschuldigen deze pluch macht pakkers een hoop mensen het goed te vinden wat er toen is gebeurd ,ik walg van deze gedachte dat de PVDA over de ruggen van de oorlog slachtoffers hun macht proberen te behouden.
  Ik hoop dat deze partij die niets met democratie heeft snel tot 0 zetels komt want de Nederlanders zijn leugenaar Samson en zwerver Spekman meer dan zat ons belasting geld in hun zakken en buitenlandse vriendjes doen verdwijnen,een partij van financiele paracieten.
  En dan ook nog in een ondemocraties EU ons land totaal te verkwanzelen,wel massa immigratie steunen maar onze ouderen, zieken,en eigen volk ,het laatste greintje respect ,zorg en geld afnemen om hun eigen zakken te vullen.
  Zie oud president Kok die zelfs nu nog zijn zakken vult,links lullen rechts vullen.

  • Karel Kritisch

   Hoezo heeft de PVDA niets met democratie? Leg dat eens uit? Waarom zijn zij financiële parasieten? Is de EU ondemocratisch? Volgens mij gaan we binnenkort stemmen toch? Kiezers die PVV stemmen, stemmen met willens en wetens op een politicus die discrimineert en met racistische partijen samenwerkt. Ja dan heb je een bepaalde politieke voorkeur die in het politieke spectrum als ‘extreem rechts’ wordt aangemerkt.

   (in antwoord op Raymond de greef)
   • Dead Silence

    Noem mij eens een capabele persoon uit het Europees parlement? Ik durf blind te stellen dat er niemand is die een bedrijf met 10 FTE kan runnen met een sluitende begroting.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Raymond de greef

    Beste Karel , ik vindt de PvdA ondemocraties,omdat zij een groot voorstander zijn van een groot EU,en het is nog steeds gebleken dat de Euro alles behalve een democraties gehalte heeft zie nu met de verkiezingen er is een Nederlandse kandidaat ?we hebben maar 26 zetels in het EU parlement dus is de PvdA tegen democratie net als D66,Vvd en CDA die ons samen in deze ramp hebben gedrukt ,67% was tegen met referendum.
    De landen Duitsland ,Frankrijk bepalen wat er gebeurt onze burger heeft het nakijken,zo zie ik dat.
    Waarom financieele paracieten deze partij heeft altijd gestaan voor de arbeider dat is nu niet meer het geval ,nu zijn het vaak mensen die veel eisen maar nooit werken,veel allochtonen die bij deze partij de rest van de familie ook nog kan binnen halen deze partij staat voor mij ,waar hele volkstammen zoals waardeloze advocaten die eindeloos asiel zoekers helpen ,een geld verslindende subsidie cultuur van hulp clubjes dat noem ik parasieten ,ga eens werken dat doe ik ook als ondernemer !
    En ik heb niets met extreem rechts ! Ik ben joods dus zal nooit en te nimmer dit toestaan!
    Maar ik heb er moeite mee dat de PVV zo wordt aan gevallen terwijl de partij juist kiest voor ons mooie land en opkomt voor onze autonomie die stiekum door boven genoemde partijen is weg gegeven,wacht maar wanneer onze pensioen pot wordt leeggestolen en de eerste EU belastingen op onze deurmat vallen.
    De PVV zoekt partijen om een blok te vormen tegen de EU ,want wanneer zij dat niet doen kan de EU hun gang gaan en wordt er nooit meer naar Nederland geluistert,en als jij Karel dit steunt Karel geef je ook onze stem weg, gelukkig is er net bij eenvandaag een onderzoek geweest dat bijna alle inwoners in de EU niet meer voor de EU zijn behalve de politiek die zogenaamd democraties dit dood geboren kindje blijven reanimeren ten koste van allles!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Het Europarlement wordt democratisch gekozen. Als men voor pro-Europese partijen stemt willen ze dus meer EU. Daar mag je tegen zijn, prima dat is je goed recht. Ik kijk liever naar de feiten. De economische voordelen, de morele waarden, de samenwerking, enz enz. Ze kunnen een vuist maken tegen grote multinationals die misdrijven plegen. (Denk aan de boetes aan de banken in de liborrente fraude) Ik vind ook de vrede en veiligheid belangrijk aangezien nog geen mensenleven geleden heel Europa in puin lag en er nu overal aan de buitengrenzen onrust is.

     De PVV zet hele groepen weg, dat vind ik verkeerd. Daarnaast hebben ze intellectueel niet veel in huis. Ze varen enkel op onderbuikgevoelens en drogredeneringen en mijden het debat. Ik richt mij liever op onderzoek, feiten en een menselijke moraal.

     (in antwoord op Raymond de greef)
  • Dead Silence

   En dan een lobby starten voor Timmermans en Dijsselbloem, beide PvdA natuurlijk, om lekker hun zakken nog meer te vullen in Europa en de loper voor hun vriendjes neer te leggen. Misselijkmakend.

   (in antwoord op Raymond de greef)
 10. Vestzak

  Trouwens, ik vraag me af hoe lang die coalitie van Europahatende partijen stand houdt. Er lopen zeer rare mensen rond. Lieden die de Hitlergroet brengen of het EP met een apenparlement vergelijken. Ik kan me goed voorstellen dat Nigel Farage daar niet mee samen wil werken. Er zitten homohaters en antisemieten tussen (al dan niet onder de aanhang). Vroeg of laat moet dat haast wel tot onenigheid leiden. Het CIDI zette er eerder deze week al vraagtekens bij en een voormalig PVV-raadslid is opgestapt omdat hij niet aan zijn homofiele achterban kon uitleggen waarom ze met het Vlaams Belang samenwerken.

  Bovendien zijn veel van de partijen vooral bezig met zichzelf en komt het woord ‘samenwerken’ niet voor in hun vocabulaire. Dus ook niet met gelijkgestemde partijen.

 11. Janvank

  Onderaan zegt de PvdA wat zij wil: verdraagzaamheid en vrijheid. Ik vind de reactie van Wilders erg zwak. Hij zou zich kunnen distantiëren van politici die een minister met een bruine huid ‘een gorilla’ noemen, segregatie in bussen promoten, oproepen tot verkrachting, de ernst van de holocaust ontkennen, enzovoort. Wilders roept tenminste de schijn op die uitspraken te accepteren.

  • Karel Kritisch

   De reacties van WIlders zijn altijd van het niveau schoolplein.

   (in antwoord op Janvank)
   • Vestzak

    Of hij reageert gewoon niet natuurlijk. Gebeurt ook vaak. Moest wel lachen laatst. Wilders zat weer eens te klagen. Nu over een vermeende hetze van de Telegraaf.

    “Ook Telegraaf publiceert leugens zonder wederhoor”
    https://twitter.com/geertwilderspvv/status/463573655809961984

    Veelzeggend antwoord van een journaliste van Elsevier (!) (Brussel):
    “Maar als je als journalist wederhoor vraagt, krijg je geen antwoord, is mijn en veler ervaring.”

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 12. Zonnestraaltje

  dit had voor mij wel eerder gemogen; vreemd dat de PvdA hier niet eerder mee begonnen is, op veel populistische sites wordt de PvdA systematisch de grond in geboord.

Reacties niet toegestaan