Niemand wil Rutte nog, zelfs de VVD niet

Normaal heeft de partij die de premier mag leveren een streepje voor, vanwege de 'premierbonus'. Kiezers stemmen makkelijker op die partij vanwege de uitstraling van de premier. Maar de VVD overkomt nu het omgekeerde: de partij heeft last van het feit dat Rutte haar aanvoerder is. Niemand vindt Rutte nog leuk. Maar één op elke vijf Nederlanders wil hem nog eens als premier. Zelfs van zijn eigen VVD-aanhang wil maar de helft hem terug.

In Rutte heeft maar 6 procent 'veel vertrouwen'. De belangrijkste kritiek is dat je niet weet waar hij voor staat, verduidelijkt De Hond tegen het AD. ,,Dat is het idee dat de mensen van hem hebben. De ene keer zegt hij dit, de andere keer dat. En verder wordt hij door zijn eigen achterban natuurlijk afgerekend op de moeilijk te verkroppen samenwerking met de PvdA. Het antwoord van Rutte daarop is: 'je moet je verantwoordelijkheid nemen'. Dat kan zo zijn, maar weet dan dat je daarvoor niet wordt beloond."

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Desperanto

  Waarom is de samenwerking met de PvdA zo moeilijk te verkroppen?
  Schoothondje PvdA geeft hen toch alle ruimte?

  • marianne martens

   Net zoals het CDA ook is verslonden.De VVD is te vergelijken als een laf en achterbaks persoon. Aaien, onder de kin kriebelen, aaitje over de bol, schopje geven, treitertje doen,pestje doen, zwijgen als het graf, als een blok laten vallen en weer opnieuw beginnen. Is het nu een bi- polair gestoorde Partij? of een Partij “Ohne Eigenschaften” Zijn de leidinggevenden van deze Middenstandspartij te middelmatig? Men moet toegeven dat het voor het publiek een “transparante” Partij is. Bij een IQ van 1 snap je het nog?

   (in antwoord op Desperanto)
 2. malky

  Aan het beleid ligt het in ieder geval zeer zeker niet:

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/meer-bedrijven-failliet-april

 3. Leo

  Een aardige en goeduitziende man met een mooi pakkie aan.
  De gladde verkoper die de klant een fototoestel aansmeert terwijl deze kwam voor een fiets. (…..is dus een harde werker)
  Creatief met valse emoties en arbeidsmoraal. (…..wil 1000 euro verplaatsen van de niksnutten, alleen-aow-bejaarden en werklozen, naar de ‘echte’ harde werkers)
  Een drogredenaar, huichelaar en subsidieliberaal. (…..hypotheekrenteaftrek is in feite teruggave van belasting)
  Uw huis blijft de komende 20 jaar onverkoopbaar, verhuizen vrijwel onmogelijk, maar mag iedere dag met 130km/h van Maastricht naar Groningen.
  Moedigt aan tot het kopen van auto’s en andere spullen als oplossing van de crisis en dan komt het vanzelf weer goed met de banken.

  Ik snap niet waarom de VVD hem niet meer zou willen.

 4. Kees Cornelder

  Met Rutte is het als een pan met antiaanbaklaag: je kunt er alles op bakken maar het brandt nooit aan. Als fractievoorzitter van die mallotige VVD in de Tweede Kamer – de partij die zijn eigen achterban bij voorbaat verneukt ná verkiezingen en regelrecht in de portemonnee – moest hij alle stromingen daarbinnen van rechts-reactionair t/m geldzuchtige neolib bij elkaar zien te houden, wat hem grotendeels lukte.
  Hij overlever? Jawel hoor.
  Die blijft nog wel een poos in het Torentje vastgeniet.

Reacties niet toegestaan