Singapore laat ongevaccineerde zelf ziekenhuis betalen

Ieder land zoekt naar manieren om ongevaccineerden te overtuigen. Zij zorgen niet alleen in Nederland voor de grootste problemen in de ziekenhuizen de hoge economische kosten door lockdowns. Singapore kiest voor de agressiefste aanpak: de stadstaat laat vanaf nu de ziekenhuisrekening door ongevaccineerden zelf betalen.

De regering van Singapore heeft sinds vorig jaar de volledige behandelingskosten van alle Covid-19-patiënten betaald. Woensdag trok de regering die steun in voor degenen die ervoor kiezen om niet gevaccineerd te worden.

"We moeten dit belangrijke signaal afgeven om iedereen aan te sporen zich te laten vaccineren", zei minister van Volksgezondheid Ong Ye Kung.

Op meer plaatsen wordt het strenger voor niet-gevaccineerden. Vanaf februari verplicht Oostenrijk alle volwassenen zich te laten vaccineren. In Wenen kunnen degenen die niet komen opdagen voor vaccinafspraken een boete van maximaal $ 4050 krijgen. Griekenland heeft Covid-19-vaccins verplicht gesteld voor 60-plussers en zal half januari boetes gaan uitdelen aan degenen die geen eerste dosis hebben gekregen. In Duitsland debatteren politici over soortgelijk beleid.

Bron(nen):   Wall Street Journal