Ghadaffi bezit duizend kaartjes voor de Olympische Spelen 2012

Als Ghadaffi zijn gevluchte ministers terug wil, kan hij ze misschien lokken met kaartjes voor de Olympische Spelen 2012 in Londen. Britse functionarissen hebben tegenover de Daily Telegraph bevestigd dat het Libische Olympisch Comité, onder leiding van een van de zonen van Ghadaffi, zo’n duizend kaartjes voor  wedstrijden van volgend jaar heeft.
Het regime kreeg de tickets omdat het Internationaal Olympisch Comité even was vergeten Libië uit te sluiten van deelname aan de Spelen, terwijl het Verenigd Koninkrijk nota bene deelneemt aan de bombardementen op Libië.

En nu wordt dus gevreesd dat als Ghadaffi volgend jaar nog steeds in het zadel zit, hij wel eens de Spelen zou kunnen verstoren.
"Er is consternatie over het feit dat de Olympisch teams hun staatshoofd mogen uitnodigen. Dat betekent dat Ghadaffi, die we wanhopig proberen te bombarderen, zou kunnen proberen om Spelen verstoren”, vertelt een regeringsbron aan de Telegraph.
Waarschijnlijk zal het zo'n vaart niet lopen. De dictator zal naar verwachting niet verschijnen. Hij heeft immers een internationaal reisverbod en er is een aanhoudingsbevel afgegeven door het Internationaal Strafhof.

Bron(nen):   Daily Telegraph