Sarkozy knijpt ‘m: zijn ex schrijft een autobiografische roman over hun huwelijk

Net terwijl hij dacht dat ze weer enigszins op goede voet met elkaar stonden, werd president Sarkozy onaangenaam verrast door het nieuws dat zijn ex, Cécilia Attias, een autobiografische ‘roman’ schrijft over hun huwelijk. In het boek dat volgend jaar vlak voor de presidentsverkiezingen zal verschijnen, zal Sarkozy niet al te vleiend worden afgeschilderd, meldt The Sunday Times.
Dat vooruitzicht brengt het Elysée Paleis in rep en roer. Want Cecilia heeft Sarkozy al eerder in een boek in verlegenheid gebracht. Daarin beschuldigde ze hem niet alleen van ontrouw, maar schreef ze ook dat hij haar behandelde al “een meubelstuk” en dat hij zich gedroeg als een verwend kind.
Ook zou ze naar verluidt bij de politie een aanklacht hebben ingediend tegen haar man wegens aanranding.

Door de arrestatie van Dominique Strauss-Kahn wegens aanranding en poging tot verkrachting van een kamermeisje zijn de Franse vrouwen helemaal klaar met de Franse traditie dat macht automatisch gelieerd is aan seks. En het boek van Cecilia Attia kan nog meer olie op het vuur gooien.
Sarkozy, zo zegt een bron binnen het Elysée, zal in zijn poging volgend jaar mei herkozen te worden er alles aan doen om het boek over al zijn tekortkomingen tegen te houden.

Bron(nen):   The Times (betaald online)