Diederik Samsom: wat nu?

Het gemor binnen de PvdA over leider Diederik Samsom is sinds gisteravond weer wat sterker geworden. Zijn gezag was gebaseerd op de klinkende verkiezingsresultaten van september 2012, toen hij de PvdA tegen alle peilingen in tot de tweede partij van het land maakte, met 38 zetels. Maar sindsdien staat de partij rond de 13 zetels in de peilingen en zijn er 2 verkiezingen geweest die duidelijk maakten dat de peilingen kloppen.

Samsom was nergens te bekennen gisteravond, ook niet bij het 'feestje' in de kelder van het partijkantoor in Amsterdam.  Samsoms gezag is tanende, maar als de PvdA hem offert, valt het kabinet.

Het voortbestaan van het kabinet kan acuut in gevaar komen als Samsom opstapt. Hij heeft bezworen dat niet te zullen doen. Maar hij krijgt intern veel kritiek. Ook PvdA'ers die tot voor kort dachten dat Samsom niet zou opgeven, waren daar de afgelopen dagen niet meer zo zeker van.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vestzak

  Niet om ‘t één of ‘t ander, maar de PVV heeft inmiddels drie (3) verkiezingen op rij verloren.

  De PvdA heeft tenminste leden, dus daar bestaat in ieder geval de mogelijkheid van (al dan niet gedwongen) aftreden. Dat kan opgevangen worden. Een ander lid kan de boel (al dan niet tijdelijk) overnemen.

  In een eenmanszaak wordt dat toch vrij lastig.

 2. malky

  De PvdA kan opgelucht zijn, iedereen is thuisgebleven.

 3. Meester Proper

  Met zo’n achternaam had hij natuurlijk nooit zijn haren moeten afscheren.

 4. kletsmajoor

  Samsom kan beter blijven zitten om die rare cyclus van verlossers binnenhalen en dan weer afbranden te doorbreken. Hij heeft nu niets meer te verliezen dus zou hij het moeten aandurven om de PvdA-kiezers uit te leggen dat ze te hoge verwachtingen hebben van de mogelijkheden om links beleid uit te voeren in de stemverhoudingen van na de val van de Muur. Hij zou ook kunnen proberen wat van die emotiegedreven onderwerpen van de PvdA-agenda af te krijgen en zo de partij wat zakelijker te laten discussiëren.

 5. Raymond de greef

  Samson, vandaag had je partij genoot Dijsselbloem geweldig uitslag de nederlaag van de PVV is,maar vergat te vertellen dat zijn partij tot een mega diepte punt ooit beland! Wat een genot! Deze enge mannetjes hebben samen met de andere partijen alles uit de kast gehaald om de PVV kiezer te doen geloven als je op deze partij stemt ga je naar de hel en verdoemenis?
  Gelukkig hangt het anti EU geluid niet af van de PVV daar gaan landen als engeland of frankrijk wel voor zorgen.
  Samson je tijd is geweest ga weg met je cornuiten ! Een idee richt een nieuwe partij op de PVL&O (partij van de leugenaars & oplichters) dan is Samson ergens nog eerlijk in,voor zover hij weet wat dat woord betekend.

Reacties niet toegestaan