Ex-lijfwacht zegt dat Fidel Castro leeft als God op Cuba

Van het persoonlijke leven van Fidel Castro, de ex-president van Cuba, was niet veel bekend. Het had er de schijn van dat hij een sober leven leidde, zoals een revolutionair en leider van een straatarm land betaamt. Maar een van zijn ex-lijfwachten, Juan Reinaldo Sanchez, schetst in een boek een heel ander beeld. Fidel baadt in luxe, althans volgens dat boek. - Hij bezit een eigen Caribisch eiland, Cayo Piedra, met een schildpadden-boederij, een basin met dolfijnen en een weelderige villa - Hij heeft een 88-foot jacht, afgewerkt met tropisch harthout uit Angola en voortgedreven door 4 Russische motoren die Brenzjnev cadeau deed. Fidel zit graag in de leren kapiteinsstoel met onder hand bereik een glas Chivas Rival (met ijs) - Hij heeft 20 luxe huizen verspreid over Cuba. Het hoofdhuis in Havana heeft een eigen bowlingbaan. - In zijn gevolg gaan altijd 2 mannen mee met hetzelfde bloedtype als Fidel. Hij vertrouwt opgeslagen bloed niet. Volgens Sanchez leeft Fidel als een kapitalist en houdt hij zich niet aan zijn eigen leer. Sanchez was 18 jaar bodyguard en viel uit de gratie toen hij vroeg om pensioen. Hij wist te ontkomen naar Mexico. Het boek is geschreven samen met een journalist van het Franse weekblad L'Express.

Bron(nen):   Guardian      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ik begrijp de verwondering niet. Fidel gedraagt zich toch juist ‘zoals een revolutionair en leider van een straatarm land betaamt’?

 2. AT

  Verbaast me niets! Dat is ook precies waarom hij het communisme hanteert en niet streeft naar een open democratie. Het communisme is een politiek model dat het mogelijk maakt dat de leider alle macht en welvaart naar zich toe kan trekken. Van alle systemen is het waarschijnlijk het makkelijkst te corrumperen.

  Mensen die nog steeds geloven dat communisme een goed en constructief systeem is, zijn vaak idealistisch maar naïef. Het concept waar het van origine op gebaseerd is, is wellicht nobel. De mensheid, die gedreven wordt door een primitieve hang naar eigen gewin en macht (overleven), is echter niet geschikt voor een realisatie van dat concept.

 3. Robin

  Oh, dat moet allemaal waar zijn. Uit de gratie gevallen lijfwachten vertellen o.h.a. de waarheid als ze boeken schrijven over hun voormalige bazen. Zeker als ze van het geld van het boek en de optredens in TV shows moeten leven.

 4. Vogelbeest

  Er zijn al eerder verhalen uitgelekt over de vele jongedames die zijn bed gedeeld hebben en zeer antikapitalistisch royaal vergoed zijn villa’s weer verlieten.

 5. harrr

  dit is toch precies hoe het hoort?

  “Socialists are always running out of other people’s money” – M. Thatcher

 6. Dead Silence

  Een raszuivere communist dus.

 7. Betweter

  Harthout? Lol

Reacties niet toegestaan