PVV-er Hans Janssen: “voor joden is Hamas gevaarlijker dan Le Pen”

Arabist Hans Jansen, die voor de PVV in het Europees Parlement komt, vindt Jean-Marie le Pen geen echt probleem, ook niet voor joden. Le Pen heeft weliswaar de Holocaust een voetnoot in de geschiedenis genoemd en staat bekend als antisemiet, maar toch werkt Janssen graag met hem samen. Liever Le Pen dan Hamas, zei hij bij Knevel en Van den Brink. Volgens hem hebben de Joden meer van Hamas te duchten van „een oude baas van in de 80”. Janssen denkt nog altijd dat Nederland dreigt te worden ingelijfd door moslims. Volgens Jansen heeft Nederland te kampen met „beroepsmoslims“: fanatieke aanhangers van de islam, die de sharia willen invoeren, de islamitische rechtspraak.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Wat een dooddoener en een drogredenering. Wat is hier de logica van? Ik steun een antisemiet want Hamas is nog erger.

 2. PaulusJ

  De vijand van mijn vijand is mijn vriend.

  Ook de andere partijen hebben foute vrienden dit in hun families.

  De Vrienden van Esther de Lange (CDA)

  Maar niet alleen de vrienden van Wilders zijn, in de woorden van Lodewijk Asscher, “griezels.” Wat de denken van de vrienden van Esther de Lange, Europees lijsttrekker van het CDA? Over Silvio Berlusconi kan ik, neem ik aan, zeer kort zijn. Een man die zowat alleen maar wetten voor eigen belang maakt en zogenaamde “bunga bunga”-feesten met minderjarige prostituees houdt. Silvio Berlusconi is de personificatie van het woord “griezel.”

  Maar waar Berlusconi relatief marginaal is in de EEP-ED groep, is de Hongaarse premier Viktor Orbán een belangrijke speler: tussen 2002 en 2010 was hij ondervoorzitter van de EPP. Orbán is verantwoordelijk voor de meest vergaande aanval op liberaal-democratische principes in de EU. Maar daar zijn geen snedige journalistieke vragen en nieuwe websites over.

  De Vrienden van Paul Tang (PvdA)

  Wat dacht u van de Europese vrienden van Paul Tang en de PvdA? De Slowaakse partij Smer(Richting) werkte in een regering samen met de uiterst-rechtse SNS, van de vrienden van Wilders. Partijleider Robert Fico heeft meerdere anti-Roma uitspraken op zijn naam staan.

  Of neem de Bulgaarse Socialistische Partij (BSP), wiens leider tevens de president van de Partij van Europese Socialisten (PES) is. De BSP leidt momenteel een minderheidsregering die overeind wordt gehouden door de uiterst-rechtse partijen Ataka (Aanval). Als je dacht dat voormalig FN-leider Jean-Marie Le Pen antisemitisch was, dan moet je eens naar Ataka-leider Volen Siderov luisteren.

  De Vrienden van Hans van Baalen (VVD) en Sofie in ’t Veld (D66)

  Wat dacht u van de ‘liberale’ vrienden van D66 en de VDD, zoals Ahmed Dogan, jarenlang de leider van de Bulgaarse MRF, die van corruptie en een nep-aanslag op zijn eigen leven wordt verdacht.

  De vrienden van Dennis de Jong (SP)

  En de linkse vrienden van de SP, waaronder de Stalinistische KKE in Griekenland. Afijn, u begrijpt mijn punt. Het is belangrijk om vragen te stellen over ‘griezelige’ Europese vrienden, maar dan wel voor alle Nederlandse partijen.

  http://stukroodvlees.nl/populisme/de-vrienden-van-wilders-een-hypocriete-en-gevaarlijke-campagne/

 3. Raymond de greef

  Wat waardeloos stuk de schrijver had eerst de uitzending moeten bekijken,en de Waarheid! schrijven.
  K & B stelde de vraag met wie werk je liever samen met Hamas of Le Pen,Hans jansen moest een keus maken tussen die twee, hij vertelde dat hij meer vreesde voor Hamas waar op K&B meteen begonnen een uitspraak te ontlokken dat de holocaust een detail was,en dat Jansen dat dus ook vond.
  Dhr Jansen gaf als antwoordt dat hij ,Le Pen senior liever er niet was wegens zijn uitspraken over de oorlog en stelling afstand nam van antisemitisme, K&B begonnen meteen een aanval dat Jansen dus kiest voor Joden haat waarop Jansen vertelde ik moet een keus van jullie maken tussen deze twee ! Wat is dat voor een vraag!
  Dus schrijver van dit stuk !! Jansen wil helemaal niet “Graag “samen werken met le Pen.
  Wanneer stopt het stront gooien eens,stop u tijd eens in gedegen stuk zonder linkse invloed ,en zo de PVV keer op keer te beschuldigen en neer te zetten als rechts exstreem.
  Mischien kunt u beter stukken gaan schrijven voor de nieuws site Joop.nl daar vindt u na zo,n stuk alleen maar gelijk gestemde die u stuk fantastisch zullen vinden dan slaapt u ook weer lekker!

  • Paulraw

   Idd was me ook al opgevallen .Helemaal eens .
   Wat hebben we een slechte journalistiek,en dat van een oud hoofdredacteur van de HP.
   Nu kon je het tenminste nog zelf checken.
   Jansen zei dat het beter was als Le Pen er helemaal niet was ,maar dat je er nu eenmaal mee moest leven met zijn aanwezigheid.
   K&vdB luisterden ook totaal niet gezien hun bekrompen reactie.

   (in antwoord op Raymond de greef)
 4. Prikker

  Ja duhh…. Joden en LePen zijn beide moslimhaters… dus nogal wiedus !

 5. Meester Proper

  Weer een onwaarachtig stukje van sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb. Professor Jansen nam duidelijk afstand van de malle uitspraken van Le Pen Senior. Hij heeft op geen enkel moment gezegd dat hij graag met hem samenwerkt.

 6. Paulus

  Ik heb Hans Jansen nergens horen zeggen,dat hij graag met le Pen samenwerkt. In dit stukje wordt subtiel verdraaid , wat er werkelijk gezegd is. En wordt er een andere gevoelsinhoud aan gegeven. Ook als u het niet eens bent met de pvv lijkt het me toch belangrijk eerlijke journalistiek te bedrijven.

 7. Le_bon_sauvage

  1 tip voor de mensen die graag anderen betichten van selectieve journalistiek, u moet niet zelf selectief luisteren.

  16.35 TvdBrink: “u kunt naast hem [LePen senior] in de bankjes komen te zitten”.
  [stukje over de preciese uitspraak van LePen t.a.v. Holocaust]
  17.25 “H.Jansen: als je moet kiezen tussen Hamas en de plannen die die hebben met Joden en Israeli’s en zo’n vermoeide oude heer [-], dan vind ik de keuze niet moeilijk.”

  Dus, Jansen sleepte ZELF Hamas erbij, alsof die op enige wijze relevant zijn in het Europees parlement. Daarmee suggereert hij dat het in de politiek alleen kiezen is tussen 2 kwaden. KvdB dwongen Jansen niet te kiezen, hij kwam er zelf mee.

  KvdB gingen daar natuurlijk op in, die willen ook scoren. Maar Janssen maakt het erg makkelijk om te scoren, want die man is een beetje van het padje geraakt. Hij schijnt ooit het stempel wetenschapper te hebben gedragen, maar niets aan zijn houding of uitspraken herinnert aan een objectieve genuanceerde blik op een complexe werkelijkheid. Nu voert hij alleen de polariserende politieke agenda door van de PVV.

Reacties niet toegestaan