Le Monde: interview met de zoon van Ghaddafi "De rebbellen zijn ratten"

Saif Al-Islam Gaddafi was de lieveling van het westen: en Ghaddafi, maar dan met een pak. Hij kwam op de feestjes van de andere bright young people, zoals Mabel Wisse. En nu is er een arrestatiebevel wegens oorlogsmisdaden. Niet verwonderlijk, want toen de opstand begon wierp hij razendsnel zijn vermomming als moderne hervormer van zich af en en stelde zich aan het hoofd van de pogingen de familie Ghaddafi in het zadel te houden.
Het moest stiekem, hij wordt gezocht, maar Le Monde sprak hem.
"Ze proberen mijn vader te vermoorden, ze hebben zijn huis gebombardeerd, zijn tent. Maar God is met ons en we zullen winnen. Die opstandelingen zijn ratten. Dankzij de NAVO en Sarkozy stellen ze iets voor. Ze waren nobodies, en nu mogen ze op bezoek op het  Elysee en  Downing Street.
Er zijn Afrikaanse vazallen van Frankrijk die de ratten steunen. Die zijn geen gelovigen van Allah, maar van het  Elysee.
Het gaat allemaal over geld, over olie. Niemand geeft een cent om de Syrische opstandelingen. Die hebben geen olie.
We hadden een warme relatie met Sarkozy. We waren familie, ook met zijn ex-vrouw. En nu is hij boos omdat we een paar contracten met Framrkijk niet tekenden. We kochten de straaljager Rafale niet.
Die hele operatie is een haastklusje. Slecht voorbereid. Een fastfood/McDonald's klus. Wij staan er beter voor.
Het nieuwe verhaal is verkrachting en Viagra. En hierna komt het verhaal van chemische wapens. Net al destijds de massavernietigingswapens van Saddam Husein"

Bron(nen):   Le Monde