Wilders stuurde beledigende sticker in enveloppe van de 2e kamer

De ambassade van Saoedi-Arabië ontving de beledigende sticker (hun vlag, met daar op gedrukt Wilders mening over de Koran) in een officiële enveloppe van de Tweede Kamer. Dat heeft de Saoedi's extra boos gemaakt, ontdekte minister Frans Timmermans bij zijn bezoek aan Saoedi-Arabië. 'Een van de dingen die ze enorm steekt, is dat die sticker en de begeleidende brief in een enveloppe van de Tweede Kamer zijn bezorgd', zegt minister Frans Timmermans tegen De Volkskrant. Daardoor zou de suggestie zijn gewekt dat Wilders' sticker niet alleen van hem afkomstig is, maar ook nog is goedgekeurd door het voltallige parlement of zelfs de regering. 'Ik denk niet dat hier nog verwarring over bestaat bij Saoedische autoriteiten, maar het wordt wel beschouwd als een affront', aldus Timmermans. Volgens een voorlichter van de Tweede Kamer is het 'absoluut ongebruikelijk' dat politieke partijen enveloppen van het parlement gebruiken: daar hebben ze eigen postpapieren voor. De PVV wil niet reageren. 'Er zijn enkele hardliners die dit echt niet zomaar over hun kant laten gaan', zei Timmermans woensdag. 'Als je mensen in hun wezen raakt, want zo voelen ze dat, door hun profeet en godsdienst belachelijk te maken en hun nationale symbolen te misbruiken, dan is er wel enig gesprek nodig.'

36 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Geert Wilders is een hele gevaarlijke man voor ons land. Jammer dat een groot deel van Nederland dat (nóg) niet in de gaten heeft.

 2. henk

  het gebruiken van enveloppen van de tweede kamer voor prive doelen is diefstal daar moet aangifte van diefstal tegen gedaan worden

 3. Karl Ruprecht Kroenen

  Maar wanneer viel die enveloppe met sticker dan in de bus bij die lieden?

  Ik vind namelijk het tijdstip waarop dit allemaal naar buiten komt wel erg apart, en het feit dat deze sticker in een dergelijke enveloppe zat is ook bijzonder.
  Dan zou je moeten kunnen nagaan of er nog meer ambassades zo een enveloppe ontvangen hebben.

  Bijzonder.

  • henk

   ik denk dat wilders alle stickers in tweedekamer enveloppen heeft verstuurd

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Henk, ik denk, we hebben niets aan ik denk , henk,denk je ook niet henk?
    Feiten zijn wat beter, en maken het verhaal wat completer.

    (in antwoord op henk)
  • AT

   Waarom is het een apart tijdstip? Timmermans is juist nu in gesprek vanwege de boycot. SA heeft hier een tijdje mee gewacht maar twee weken geleden besloten het wel te doen. Daarom komt Timmermans er waarschijnlijk nu pas achter.

   SA is verre van een prettig land en ik ben doorgaans een principieel mens. Maar als we naar SA principieel gaan doen, moeten we het naar alle landen doen waar volgens onze moraal een luchtje aan zit. Dat zou echter economische zelfmoord zijn.

   Met de referentie aan de geschiedenis van SA doet u uw punt geen goed doet, want onze geschiedenis en die van Europa is ook bepaald niet geweldloos geweest!

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Ja, wanneer was die stickeractie dan?
    Waarom toen niet die ophef,maar juist nu vlak voor de verkiezingen?

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Stickeractie was in december. Twee weken geleden hoorde ik in een interview met de Nederlandse Ambassadeur in SA dat ze eerst de actie niet serieus namen en uit wilden zoeken wie er nu werkelijk verantwoordelijk voor is. Vervolgens hebben veel instellingen / organisaties en protesten in SA ervoor gezorgd dat ze alsnog het boycot zijn gaan overwegen. Daarom is Timmermans er nu mee bezig. Het kwam niet vlak voor de verkiezingen.

     Dat er nu een verschil zit tussen het conservatieve SA en huidige EU lijkt me evident. Maar je opmerking over een geschiedenis daar met slavernij, moord en doodslag in naam van de Islam lijkt me niet echt relevant. Wij hebben net zo’n bloedige geschiedenis, ook heel vaak gedreven door een gevoel van Christelijke superioriteit. Hou je standpunt bij de huidige tijd, dat lijkt me helder genoeg.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 4. Jannie Ooms

  Ik zag deze week ‘Wilders’, de documentaire. De man deed me hevig denken aan Hitler in zijn laatste dagen. Niet dat ik hem met dat beestmens wil vergelijken, het gaat me om de mens Hitler.

  Wilders vertrouwt niets en niemand, zelfs zijn naaste medewerkers niet, wordt omringd door hielenlikkers en lijkt te lijden aan paranoia. De pers ziet hij als vijand, maar als goed strateeg weet hij er ook meesterlijk gebruik van het journaille te maken. Zijn gekte is hun brood.

  Wat zielig om te horen hoe Wilders verslaafd is aan Teletekst, op jacht naar een schandaaltje dat hem weer even in de publiciteit kan brengen. Zielig ook om te horen dat hij, als volwassen man, zich in de Efteling acht keer door de attractie Droomland laat vervoeren, met voor en achter zich een wagentje stoere mannen die de Leider moeten beveiligen. Droomland, ver weg van de werkelijkheid. Wat een eenzaam mens moet Wilders zijn.

  Ooit hadden we de clown ‘boer Koekoek’ in de Kamer. De man werd gedreven door terechte verontwaardiging over de ruilverkaveling. Hij bereikte niets, maar richtte ook geen schade aan. Wilders lijkt gedreven door zijn eigen narcisme en vijandbeeld. Maar anders dan bij Koekoek richt Wilders gekte forse schade aan voor de Nederlandse economie.

  • Raymond de greef

   Beste Jannie ,je vergelijkt Wilders wel met Hilter anders begin je daar niet over!
   Stel dat jij 10 jaar niet meer normaal naar buiten kan zonder bewaking omdat je vrijuit spreekt over je gedachte!
   Je houd dus liever je mond doordat er meer moslims komen ,en een klein deel daarvan extreem is dit kleine deel zorgt voor onrust,joden haat, intolerantie naar niet moslims.
   Niet alle maar veel moslim jongen ,denken niet zo leuk over niet moslims zij willen homo,s doden,westerse vrouwen zij hoeren en ga zo maar door je bent zeker nog nooit in de grote steden in heel Europa geweest waar dit een dagelijks probleem is.
   En ja boer koekoek had een visie VOL=VOL jij gooit liever bejaarden uit hun verzorging tehuis ,om massa immigratie te stimuleren!
   Je leeft zelf in het sprookjes bos waar iedereen gelukkig samen kan leven ,nou wordt wakker dit levert juist oorlog op en dan zeker schreeuwen dat het de schuld van Wilders is,maar nee dat komt door partijen als de PvdA,en meer linkse kliek die onze bevolking stelsel matig weg drukt om hun linkse knuffel beleid door te voeren van uit hun veilige grachten gordel villa ,waar hun kindjes veilig op een blanke school zitten!
   Ps liever schade aan onze economie dan mensen rechten te schenden zoals in SA,jij vind geld belangrijker!
   En die schade is groter door dat we de EU zijn in gerommeld .
   Ik wens je een fijn droom weekend droom vlucht

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 5. AT

  Een stukje landverraad van Wilders wat mij betreft. Het doelbewust je land benadelen voor persoonlijk gewin (stemmers). Best als je een kinderachtige stickeractie wilt houden, maar hou het wel zuiver.

 6. Meester Proper

  Heel goed dat de Heer Wilders aandacht vraagt voor het onmenselijke regime van Saoedi-Arabië. Hoog tijd dat de beschaafde wereld dat barbaarse land gaat boycotten!

  • Karel Kritisch

   Laat hem dat dan wel doen met een eigen enveloppe. Hij spreekt namelijk niet namens het parlement.

   En je gaat voortaan op de fiets? Aangezien je duurzame energie ook niets vindt.

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Wilders is lid van het parlement, dus mag hij gewoon enveloppen van de Tweede Kamer gebruiken. Dat die theedoeken onze democratie en vrijheden niet begrijpen kun je de geblondeerde politicus van het jaar niet aanrekenen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Raymond de greef

    Beste Karel, wat een kul antwoordt Timmermans spreekt alleen maar om zetels te winnen en heeft geprobeert De PVV te hinderen met de EU verkiezingen,als Timmermans zoveel om mensen rechten geeft was hij al eerder naar SA gegaan om te vertellen hoe wij denken over grove schendingen van mensen rechten,maar geld is belangrijker! Ps die sticker is al meer dan een half jaar oud!.
    Timmermans spreekt niet namen heel veel mensen ,hij is gewoon een linkse hypocriete populisische PVDA er de graag een top baan in de EU wil.
    Laten we vooral onze enveloppe gebruiken om te vertellen dat mensen rechten schenden erger is dan het opsturen van een stickertje kun je zie wat voor geloof het is ZEER intolerant!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Ik vind het prima dat hij een stickertje stuurt hoor. Ik vind dat SA ook helemaal niets. Maar waarom doet hij dat niet op zijn eigen conto?

     En ja; The love for money is the root of all evil.

     (in antwoord op Raymond de greef)
 7. Bart Matthesius

  Wilders heeft geen moraal, en is overtuigd van zijn eigen gelijk – het gevaarlijkste soort mens. Het feit dat hij er blijkbaar geen probleem mee heeft dit signaal uit naam van alle nederlanders te sturen bewijst dit. Of hij heeft zelf natuurlijk niets met de actie te maken. Maar wie gelooft dat?

  • Dead Silence

   Timmerfrans gaat ook uit naam van alle Nederlanders op een na dan naar de zandbak. Ik ben hier op tegen. Hij doet dus hetzelfde als Wilders.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
 8. malky

  Openbare executies van mensen die schuldig gemaakt hebben aan delicten als overspel, drugsgebruik, homoseksualiteit of hekserij zijn door het voltallige Saudische parlement (als ze die hebben tenminste) goedgekeurd.
  Deze executies treffen met name de ter dood veroordeelden in hun wezen, het was Timmermans kennelijk even ontschoten, maar zo voelen ze dat nu eenmaal.
  Ik sluit zelfs niet uit dat de slachtoffers de tijd vinden dit als “affront” te beschouwen als ze met een strop om hun nek hangen te bungelen, of als Hassan of Achmed grinnikend zijn zwaard staat te slijpen, terwijl zij met hun hoofd op het hakblok liggen.

  Sommige delen van de media vinden kennelijk stickertjes en envelopes belangrijker omdat zij nu eenmaal tegen Wilders zijn, en alles wat Wilders doet is niet goed.

  Excellentie Timmermans buigt voor geld, macht en olie, maar vooral om te scoren bij zijn afnemende achterban.
  Verfrissend om deze ziekelijke ijdeltuit op dergelijke wijze partijpolitiek te zien bedrijven, het siert hem, dat zouden de anderen ook eens moeten doen.

 9. marianne martens

  Begrijp echt niet dat mensen op deze man hebben gestemd, begrijp het niet, begrijp het.Wat voor persoonlijkheid ben je om op zo’n ” lege”” liefdeloze” huls te stemmen? Gewoon vervreemdend dat in steden en dorpen plekken zijn gelijk een “open” inrichting”.

  • Dead Silence

   Wilt u dan zeggen dat de rest wel iets is? Bij Wilders weet je tenminste welk vlees je in de kuip hebt. Kan van de rest niet gezegd worden.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    duidelijkheid bij de grote leider is misschien ‘een bel groen snot” die bij chronische verkoudheid steeds terugkomt en zelf voor Mijnheer de Hondt ongrijpbaar is.Men weet iets en toch weer niets. De rest of iets is even ondefinieerbaar maar wel iets duidelijker. Meer iets voor de Foundation Max van der Stoel e.a groepen. U heeft gelijk dat de rest of iets of allebei de ietsen onduidelijk kunnen zijn. Het leven is vol twijfel maar goed burgerschap is misschien een optie voor velen. Bah, wat moralistisch.

    (in antwoord op Dead Silence)
 10. rearden

  Ja ja, Hitler was in de jaren 30 ook een “bevriend staatshoofd”, en als je die beledigde kon je ook gestraft worden (wat ook gebeurd is). Nederlanders zijn wat dat betreft niet erg veranderd, collaboratie met dictatoriale regimes die de mensenrechten verkrachten is hier altijd populair geweest.

 11. AT

  Nou, volgens het ANP bericht mocht hij het gewoon doen, dus moeten we accepteren dat anderen denken dat het namens de hele 2e kamer is.

  • marianne martens

   geloof het weer niet. Welk kamerlid gaat zoiets opsturen naar een land waarvan je weet dat het niet is gewenst. Onveranwoordburgerschap.Er is vast een hersenchip in zijn blonde haar blijven hangen. Ben het wel met rearden eens, het is beklagenswaardig dat de voorzitter en een minister het weer ” recht” praten wat ” krom” is. Of is het omdat deze Mijnheer de portokosten wil uitsparen?

   (in antwoord op AT)
  • Tinus

   Natuurlijk “mag” het, maar het “kan” echt niet

   (in antwoord op AT)
 12. Zmirlap

  Wackjob!!1

Reacties niet toegestaan