Putin over Hillary Clinton: ‘Verklaringen niet erg stijlvol”

Pasgeleden trok Hillary Clinton van leer toen ze zei dat Putin haar een beetje aan Hitler deed denken. Dit betrof het besluit van Putin om Russen in het buitenland een Russisch paspoort te geven. Hitler had zo'n zelfde iets gedaan om Duitsers buiten Duitsland te beschermen. "Dit klinkt me bekend in de oren - Hitler deed dit ook in de jaren dertig". Nu heeft Putin teruggeslagen. In een interview zei hij: "Het is een teken van zwakte. Maar de publieke verklaringen van Clinton waren nooit erg stijlvol." En: "Je kunt beter helemaal niet met vrouwen in discussie gaan." Later kwam Clinton nog terug op haar opmerking. Ze had geen ongepaste vergelijking gemaakt maar alleen maar 'een stukje historisch perspectief' willen bieden. Volgens Putin lachen ze op een dag om een goede grap. "Maar als ik zulke extreme uitspraken hoor, denk ik alleen maar dat mensen blijkbaar geen steekhoudende argumenten hebben." Net als Obama is Putin momenteel in Frankrijk wegens de herdenking van D-Day. Niet dat ze elkaar zullen zien, want ze dineren ieder apart met de Franse president Hollande.

Bron(nen):   De Volkskrant      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  In principe is het eerste deel van zijn repliek sterk, superieur. Helaas haalt hij het niveau met de laatste zin weer helemaal onderuit.
  Overigens: niet alleen onder Hitler, maar ook in de jaren negentig kregen etnische Duitsers (bijvoorbeeld die uit Kazachtstan) een Duitse verblijfsvergunning.

 2. Meester Proper

  Normaliter duidt een vergelijking met Hitler op een gebrek aan goede argumenten maar in dit geval heeft Hillary wel een punt. Er zijn opvallend veel overeenkomsten tussen de Russische president en de Duitse rijkskanselier.

  De politiek van Poetin om alle Russen in één sterk rijk te verenigen, zijn streven om de vrijheid van meningsuiting in te perken, de ideologische gelijkschakeling van Russische samenleving, de onstuitbare landhonger, het verheerlijken van het Russische verleden, het misbruiken van nationale minderheden om andere landen in te pikken, het gebruik van paramilitaire milities en straatgeweld.

  Ik had Poetin altijd vrij hoog zitten maar sinds de annexatie van de Krim denk ik dat hij volledig is doorgeschoten en het contact met de werkelijkheid heeft verloren (weer een overeenkomst met de Schilder).

  • Elementary

   Zo te lezen ontbreekt het je volledig aan enig historisch besef. Vergelijkingen tussen de fascist Hitler en Putin gaan volledig mank. Hillary heeft geen enkel punt, probeert slechts te scoren namens of voor de U.S.A. Wapenlobby. Putin is geenzins van plan een groot Russisch rijk te stichten (het is al zo enorm groot ……… zucht), welke idioot dit heeft verzonnen heeft waarschijnlijk ook zijn aandelen in dezelfde wapenlobby.
   Ik heb geen enkele overeenkomst tussen Hitler en Putin gezien.
   Het annexeren van de Krim heeft maar een oorzaak, het omver werpen van een gekozen president (een oligarch) en bezetten van een parlement met ronduit fascistisch (ja echt waar Bandera was een heel erge fascist) georiënteerde “verzetsstrijders (kuch)” die maar een doel hadden alles wat Russisch is moet het land uit. Blijft over een marine basis in Sebastopol die plotseling groot gevaar liep om te worden aangevallen door dezelfde ronduit fascistisch georiënteerde en (huh) ineens zeer goed bewapende “randdebielen”.
   Nu is er een volgende president gekozen weer een oligarch?? Vriendje van de vorige overigens, alleen deze is meer westers georiënteerd. Maar is hetzelfde laken en pak als de vorige, maar misschien zijn de zakken van deze wel al goed gevuld.

   De echte slachtoffers, zoals altijd, de Oekraïense burgers die gemangeld worden tussen grootmachten en welke machten dat zijn komen we nooit echt te weten. Intussen heeft het westen en de U.S.A. wapenlobby zijn doel bereikt, de defensiebudgetten worden verhoogd, (driewerf hoera).
   Nu zullen ze in DenHaag waarschijnlijk ook niet zo meer lopen te zeuren over de aanschaf van de JSF.

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Nog een overeenkomst tussen Hitler en Poetin is hun afkeer van homoseksualiteit. Uit al zijn acties blijkt dat Poetin alle Russen in één groot rijk wil verenigen onder zijn leiding. De fascisten van Oost-Europa zitten niet in de Oekraïne maar in het Kremlin. De Oekraïners wilden juist af van de Russische maffiacratie en bewegen richting Europese democratie. Daarop is Poetin de Oekraïne binnengevallen en heeft hij tegen alle diplomatieke verdragen in de Krim geannexeerd. Blut und Boden-politiek, zo uit Mein Kampf gekopieerd.

    (in antwoord op Elementary)
    • Elementary

     Wat een berg nonsens……….
     Dus niet alleen geen enkel historisch besef maar ook nog eens een compleet vertekend beeld van de werkelijkheid.
     Lees maar lekker verder in je Telegraaf.

     (in antwoord op Meester Proper)
     • Meester Proper

      Je kunt niet één van de overeenkomsten tussen Poetin en Hitler die ik heb genoemd ontkennen.
      Probeer voortaan gewoon op de inhoud te reageren en niet te fantaseren over de boodschapper, dat houdt de discussie wel zo leuk, OK?

      (in antwoord op Elementary)

Reacties niet toegestaan