Maandag schreef twitteraar HvDuijn: "Ik hoop echt dat ze je afknallen samen met al je linkse vriendjes"

,,Het loopt een beetje uit de hand'', aldus GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi in De Pers. ,,Het is een aaneenschakeling van scheldpartijen.'' Hij kondigde maandag aan opnieuw aangifte te doen wegens een directe bedreiging aan zijn adres via Twitter.
Dibi wordt overstelpt met negatieve reacties via e-mail en internet sinds hij vorige week PVV-leider Geert Wilders opriep mee te helpen om de woede in diens achterban over de islam in goede banen te leiden.
Afgelopen vrijdag deed Dibi ook aangifte na een tweet van StopLinks. Het GroenLinks-Kamerlid zegt met tegenzin aangifte te doen. ,,Het liefst ga ik met die mensen om tafel en vechten we verbaal de strijd uit.''

StopLinks heeft nog niet gereageerd op een aanbod van de GroenLinkser. Vrijdagavond maakte Dibi bekend dat hij bereid is geen aangifte tegen StopLinks te doen als deze zijn excuses aanbiedt, belooft nooit weer tot geweld op te roepen en een persoonlijk gesprek wil aangaan. De aangifte gaat door, meldt Dibi.

Terugkijkend vindt Dibi dat hij alleen maar ,,lieve tweets'' heeft verstuurd over Wilders in het debat dat ontstond na de aanslagen in Noorwegen.
  

 

Bron(nen):   De Pers