Nilüfer Gündoğan en Volt lijnrecht tegenover elkaar: “Dit is een politieke afrekening”

Volgens Nilüfer Gündoğan, de nummer 2 van Volt, is er sprake van één rancuneuze medewerker. Volt spreekt van een patroon van misdragingen, waardoor ze uit de partij is gezet. Gündoğan vocht de royering gisteren aan bij de rechter.

Volgens haar advocaat Geert-Jan Knoops is de zaak aangezwengeld door één medewerker, die zijn baan kreeg door zijn vriendschap met Gündoğan. Volgens haar functioneerde hij niet goed. Nadat ze daar meermaals over in gesprek zijn gegaan, werd hij ontslagen. Dat is het enige dat er is gebeurd. Althans volgens Gündoğan.

Volgens Volt zijn er dertien meldingen binnengekomen van ongepast gedrag. Onder meer Kamerlid Marieke Koekkoek zou zich 'onveilig' hebben gevoeld bij de nummer 2 van de lijst. En er zijn nog twaalf andere klagers. Gündoğan zou opmerkingen hebben gemaakt over hun geaardheid en uiterlijk. Ook gaf ze mensen een tik op de billen, zou ze misbruik hebben gemaakt van haar positie en een drankprobleem hebben.

De advocaat van fractieleider Laurens Dassen, Rachel Mourits: "Hieruit blijkt dat er binnen Volt een groep was die zich structureel gepest en geïntimideerd voelde. Het gaat niet om één seksuele avance, maar om een structureel patroon van verkeerde omgangsvormen. Haar gedrag is in strijd met alle fatsoensnormen en in elk opzicht ongepast."

Bij Jinek gisteren kreeg Gündoğan uitgebreid de kans om haar verhaal te doen. Daar zei haar advocaat dat er sprake was van een 'politieke afrekening'. "Volt-medewerkers zouden meldingen hebben gedaan omdat zij van uw cliënt af willen. Zij zouden jaloers zijn, haar baan willen of concurrentie vrezen bij het Europees Parlement.”

De rechter moet uiteindelijk beslissen wat waar is, maar die zei al: "Er zullen alleen maar verliezers zijn."

Bron(nen):   De Volkskrant  Metro