Zwitsers willen Poetins maîtresse kwijt

Tienduizenden Zwitsers hebben een petitie ondertekend om de uitzetting te eisen van de minnares van Vladimir Poetin, de voormalige turnster Alina Kabaeva, uit Zwitserland. In de petitie wordt Kabaeva 'de Eva Braun' van deze tijd genoemd.

Kabaeva won twee Olympische medailles, veertien WK-medailles en eenentwintig Europese Kampioenschappen, waarmee ze een van de meest onderscheiden ritmische gymnasten aller tijden is.

In april 2013 liet Poetin weten dat hij gescheiden was van zijn vrouw Lyudmila, met wie hij twee (intussen volwassen) dochters heeft. Sindsdien is hij met Kabaeva, al is niet bekend of ze ook getrouwd zijn.

Kabaeva was acht jaar lang parlementslid en werd in 2014 door het Kremlin aangesteld om het staatsbedrijf National Media Group te leiden, met een gerapporteerd salaris van 10 miljoen dollar per jaar.

De 38-jarige Kabaeva trok de aandacht van de Zwitserse en internationale pers in 2015, toen ze het leven schonk aan een meisje in de Italiaanssprekende stad Lugano, in het Zwitserse kanton Ticino. Algemeen werd aangenomen dat Poetin de vader van het kind is.

Ze zou nog een kind van Poetin hebben. Veel Zwitsers willen weten waar het geld vandaan komt waar Kabaeva haar luxe leven van leidt. En ze willen dat ze Zwitserland verlaat.

Bron(nen):   Times