Falende NZA-baas krijgt nog een jaar zijn volle hoge salaris

Bestuursvoorzitter Theo Langejan van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die gisteren onder grote politieke druk opstapte, blijft nog een jaar tegen hetzelfde salaris werken voor het Rijk. Zijn eveneens vertrekkende collega Eitel Homan blijft tot oktober in dienst, als zijn contract afloopt. De twee moeste weg omdat ze hun werk niet goed deden en omdat ze geschenken (reizen en hotels) aannamen van bedrijven, die hen nodig hadden. De schijn van omkoping dus. Of meer dan de schijn. Maar toch krijgen beiden en vooral Langejan nog heel lang geld. In de 2e kamer wordt gemord: thuishulpen en verzorgenden worden met tienduizenden ontslagen, niet omdat ze niet functioneerden, maar vanwege de bezuinigingen. De hoogste bazen deden hun werk niet goed (of erger) en krijgen nog heel veel geld.

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  Zo gaat dat met contracten. Waarschijnlijk is dit goedkoper dan hem direct wegsturen….

  • Jannie Ooms

   Contract is contract, zou je denken. Maar dit soort smerige contracten, overeenkomsten tussen het ene vrindje dat het andere vrindje binnenhaalt, zou domweg onverbindend moeten worden verklaard,

   (in antwoord op Zmirlap)
   • Peter

    Ze moeten gewoon op basis van no cure no pay gaan werken. Vaak zijn dit soort gasten allang binnen.
    Ze mogen werken met behoud van uitkering en dat doen ze ook niet bepaald voor niets.
    Terwijl de minima gekort worden als ze iets bij verdienen.
    Of ze geven het niet op, maar dan kunnen ze nog harder gestraft worden.
    Voor 1 tientje per maand krijg je een mega boete.

    En de OESO vindt dat het met de inkomensongelijkheid in Nederland wel meevalt, maar wel meer mensen in armoede.
    Hoe kan dat dan ?
    Inkomensongelijkheid werkt armoede in de hand lijkt mij.

    Maar rijke mensen vinden minima veel te veel geld krijgen maar zijzelf nooit genoeg.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Meester Proper

  Die Theo Langejan lijkt verdomd veel op excellentie Schippers.

 3. Jannie Ooms

  Het is ongelooflijk. Keer op keer zie ik dat hooggeplaatste semi-ambtenaren met kolossale vertrekpremies naar huis gaan als ze grove fouten hebben gemaakt of domweg niet functioneren. Hoe kan het bestaan dat die ons-kent-ons mensen onderling afspraken met elkaar maken dat ze er nooit slechter op zullen worden als ze vertrekken, vrijwillig, wegens onkunde of fraude. Om wat voor reden ook.

  Terzijde: ik zag met verbijstering ook dat Van Woerkom bij zijn vertrek bij de ANWB drie ton meekreeg. Hij vertrok vrijwillig, nota bene. Van te voren afgesproken met zijn vrindjes, natuurlijk. Goed contract geregeld, een contract dat geen enkele normale werknemer voor elkaar zal krijgen. De ANWB is dan wel geen organisatie waar de overheid geld bijlegt, maar we praten hier wel over geld van de leden. Dat deugt dus van geen kanten.

  En dit alles in een tijd waar in werknemers met bosjes tegelijk rücksichtslos op straat worden gezet, met een handjevol geld als ontslagvergoeding als het bedrijf blijft bestaan, of zelfs zonder dat bij een faillissement.

  Ik vind het een schande!

 4. Har Davids

  Er lijkt een circuit te bestaan waarin allerlei bestuurders en oud-politici elkaar de bal blijven toespelen. Deze ingewijden krijgen goedbetaalde baantjes op grond van hun rijke ervaring en talent, en bij slecht functioneren is er een riante vertrekregeling, waarna er desnoods een nieuwe positie elders klaar gelegd wordt.

  • marianne martens

   Is het niet zo dat op alle posities bij de ( semi )-overheid waar de vrij komende plekken door VVD Politici en VVD burgermannen worden bezet, er een verwevenheid met keurigheid en fraude plaats vindt. De vorige voorzitter NZa was Frank de Grave. Tijdens zijn wethouderschap in Amsterdam werd hij al de geldwolf genoemd en dat hij zijn familie ook nog voor 0,05 stuiver zou doorverkopen.
   Het circuit is groter en rotter geworden zie van Woerkom, ongelofelijk.
   Mevr.Schippers kent geen schaamte+ schaamteloosheid.Wel een goede netwerker o.a. in de tabak, medische industrie, etc

   (in antwoord op Har Davids)
 5. Paulraw

  Werk in de zorgsector.
  Verzorgenden die iets(kleins) van een bewoner achterover drukken worden (terecht) direct ontslagen .
  Megadieven als dit Nza- volk en van Woerkom geven wel aan dat er in dit land steeds meer 2 kasten beginnen te ontstaan met hun eigen ´rechtsysteem´

  • Peter

   Ja, en de slavernij komt weer helemaal terug.
   Je krijgt straks alleen nog maar voedselbonnen.
   Geld wordt dan een privilege.

   (in antwoord op Paulraw)
 6. Paulraw

  Jullie willen maar niet begrijpen dat deze onmisbare talenten zonder fors inkomen zouden worden weggekocht door de concurrentie…

  http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/27416_best_betaalde_ceos_presteren_het_slechtst/

 7. zo maar iemand

  Gewoon op één dag gelezen: Ferrier (CDA) nog 10 jaar wachtgeld (7 ton). Zalm verhoogt salarissen van de top ABN, en uiteraard zijn eigen salaris, met 20%. Theo Langejan wordt niet voor de rechter gedaagd of op staande voet ontslagen, nee, die vangt nog achterlijk veel van de overheid. Van mij dus. O ja, en 55 duizend banen in de zorg verdwijnen. Dat worden vast bijstandstrekkers die voor een uitkering hetzelfde werk moeten gaan doen als ‘werkervaringsplek’. Ik word hier kotsmisselijk van. En ze komen er nog mee weg ook.

 8. FMYO

  fascinerend wanprestatie leverend en dan weggekocht worden. Informatiebeveiliging was ook al een bende bij deze club. Zijn per slot van rekening wel medische dossiers van mensen hetgeen een hoge beveiligingsgraad vraagt itt tot geen zoals het geval was. De top heeft dat genegeerd willens en wetens. Dat onderzoekje loopt nog…

  Idd het ziet er naar uit dat men mag blunderen aan de nederlandse top. Men komt daar keer op keer mee weg. Ik zie dat vaker vooral bij overheidsinstanties of semi overheid in elk geval. Fascinerend. Wetgeving qua privacy en beveiliging daarvan is concreet en streng qua consequenties. Zaken waarvoor ze nu weg gestuurd zijn, dat ligt vager. Voor wat betreft slordig omgaan met privacy gevoelige gegevens – is nog geen halszaak, behalve als dit op straat komt te liggen. Al met al een optelsom van laksheid, potentiele belangenverstrengeling etc. Kortom amateuristisch en een topman/vrouw onwaardig. Geen harde feiten en fouten waarmee direct schade is aangericht maar wel dus onkunde, naiviteit etc.

  Opstappen en geen vergoeding. Maarrrr helaas ligt het weer anders voor deze heren… dan voor een paar echelons lager het geval zou zijn.

 9. Peter

  Als toplui er een zooitje van maken worden ze beloond. Welke gek heeft die kontrakten verzonnen ? Vind je het gek dat het land naar de haaien gaat ? Oh ja, ik twijfel niet meer. Het feest moet nog los barsten.
  Links en rechts graaien als gekken, want ja waar gehakt wordt vallen spaanders.

  Ik voel me ook totaal niet meer verantwoordelijk.
  Overal zie je het fout gaan en wordt er nog meer geld uitgegeven om een nog betere te krijgen. Beter in rommel maken voor de volgende zodat die nog meer salaris en bonus kan eisen.

  Je hoeft je niet af te vragen of de bom barst maar wanneer.
  Kwestie van tijd en ik ga het meemaken.
  Ze hebben mij zoveel wijs gemaakt in mijn leven en bedonderd.
  Maar ik geloof niemand meer.
  Er bestaat geen solidariteit of saamhorigheid.
  Het is straks helemaal ieder voor zich.

  • Dead Silence

   In Utopia wel, en dan niet die debielenshow van John de Mol.

   (in antwoord op Peter)
 10. Tim66

  Ik begrijp niet dat mensen dit nog steeds accepteren ,de overheid is medeplichtig met het verdoezelen/stelen van ons belastinggeld .
  Deze minster zorgt voor de graaiers ,maar zorgt dat de burger de rekening mag betalen het is nog nooit zo,n zooitje geweest maar vooral blijven stemmen op partijen die dit mogelijk maken.
  De zorgverzekeraars hebben al een topbaan voor deze incompetente dame klaar staan ,als dank dat verzekeraars nu het alleenrecht hebben gekregen om te bepalen welke arts en welke medicijnen goed voor ons zijn.
  Geld en niet de gezondheid staat op de eerste plaats.

 11. Dead Silence

  Ze heeft wel mooie blauwe kijkers.

Reacties niet toegestaan