Kankerchirurg ‘bezocht Poetin de laatste vier jaar 35 keer’

President Poetin in vier jaar tijd 35 keer bezocht door een kankerchirurg in zijn residentie aan de Zwarte Zee, volgens Proyekt, een Russische onderzoeksjournalistiekgroep.

Terwijl Poetin zijn 70e verjaardag nadert, wordt hij verzorgd door een brigade van artsen, waaronder Yevgeny Selivanov, een oncologisch chirurg die gespecialiseerd is in schildklierkanker. Selivanov zou de Russische leider gedurende vier jaar in totaal 166 dagen hebben bezocht terwijl Poetin in Sochi was. Poetin, een judoka met een zwarte band die van avontuurlijke vakanties houdt in het boreale bos van Siberië, zou zich ook tot alternatieve geneeskunde hebben gewend en zich overgeven aan een praktijk van baden in bloed dat is gewonnen uit afgehakt hertengeweien.

Proyekt achterhaalde details van de vermeende medische behandeling van Poetin door openbaar toegankelijke overheidsopdrachten te onderzoeken. Deze laten zien welke artsen van de presidentiële kliniek in Moskou tussen 2016 en 2020 werden ondergebracht in vier verschillende hotels die werden gebruikt door personeel van het Kremlin in de buurt van de residentie van Poetin in Bocharov Ruchey, toen de leider de stad officieel bezocht of tijdens perioden waarin hij uit het zicht verdween .

Het Kremlin heeft herhaaldelijk berichten over de slechte gezondheid van Poetin ontkend en zijn persoonlijke leven is in raadselen gehuld .

Bron(nen):   The Times