Israël wil Nederlandse diplomaat uitzetten

De Nederlandse diplomaat Robert Serry dreigt tot persona non grata te worden verklaard door de Israëlische regering. De Jerusalem Post meldt dat minister Avigdor Lieberman van Buitenlandse Zaken Serry wil uitzetten, omdat de Nederlander tientallen miljoenen dollars zou willen transfereren naar de Palestijnse beweging Hamas. De Israëlische televisiezender Channel 2 had daarover bericht.
Serry is in Jeruzalem actief als speciale coördinator namens de VN bij het Israëlisch-Palestijnse vredesproces. Betalingen aan Hamas zijn altijd gevoelig in Israël, maar nu extra omdat de islamitische organisatie verantwoordelijk wordt gehouden voor de ontvoering van drie Israëlische tieners op de Westelijke Jordaanoever.
Serry, die gewoon zijn werk doet, wordt door Israël al geruime tijd beschouwd als een voorstander van de Palestijnse zaak. 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  Serry, die gewoon zijn werk doet…..

  Hoe durft men dit te schrijven

  Dat doet hij nou juist niet.
  Hamas is door de EU, VN en de VS officieel erkend als een terroristische organisatie, waarnaar het VERBODEN is gelden te transfereren.

  Ook denkt Serry als enige ter wereld dat er geen consequente, anti Israëlische benadeling en vooroordelen in de VN en haar deel organisaties zijn.

  Daarnaast heeft de man (PvdA), in zijn functie van neutrale VN coördinator één lange lijst van extreem anti-Israëlische en éénzijdig pro Palestijnse verklaringen, acties en lobbyactiviteiten op zijn kerfstok.
  Van zeer onproductieve en domme, over opgravingen en bescherming van erfgoed tot wereldwijd huilie huilie doen toen meneer bij een roadblock werd tegengehouden. Een roadblock waar eerder een bom tot ontploffing was gebracht en er extra veiligheids maatregelen nodig waren.

  Eerst Palestina dan Syrië
  Serry weet als geen ander waar hij zijn prioriteiten moet leggen als het om zijn ‘Palestina’ gaat. Zo achtte hij een jaar geleden het absoluut noodzakelijk om in de Veiligheidsraad de wereld ervoor te waarschuwen dat teveel focussen op de problemen in Syrië ten koste zou kunnen gaan van het vinden van een oplossing voor het Palestijns-Israëlische conflict.

  Hij zei hierover op 22 mei 2013 het volgende:

  “Een einde maken aan het conflict in Syrië is dringend en een zaak van het hoogste belang voor de internationale gemeenschap. Maar tezelfdertijd zou het fout zijn en gevaarlijk, ervan uit te gaan dat een oplossing voor het Palestijns-Israëlisch conflict minder belangrijk zou zijn.”

  Tja grensoverschrijdende burgeroorlogen die honderd duizenden doden en miljoenen ontheemden veroorzaken, een regio die tot Iraq in de brand staat, waar Moslim grootmachten via proxies om de macht strijden (Iran- Saoudie Arabië) en een halve Midden Oosten oorlog bezig is.

  Maar Israël dat is pas erg.

 2. Meester Proper

  Israël heeft volkomen gelijk dat ze deze idioot willen uitzetten.

 3. LikoedNederland

  De VN is reeds lang een speelbal van het machtsblok van 57 islamitische staten, zoals iedereen weet die zich er maar een klein beetje in verdiept:

  http://likud.nl/2013/10/zwarte-piet-en-israel-allebei-slachtoffer-van-de-vn-mensenrechtenraad/

Reacties niet toegestaan