‘Dijsselbloem wil naar Brussel’

Hij is pas anderhalf jaar minister, Jeroen Dijsselbloem, maar hij wil al weer weg weet NRC Next. Naar Brussel, om daar nog hoger en machtiger te worden. Misschien ook wel omdat het lidmaatschap van de Europese commissie minstens 5 jaar duurt, en een ministerschap names de PvdA zeker niet.
Als voorzitter van de eurogroep is hij op dit moment een gewaardeerde verschijning in Brussel. Door hem naar voren te schuiven zou Nederland zijn kansen op een zware post vergroten. Publiekelijk heeft Dijsselbloem ook al iets laten doorschemeren over zijn Brusselse ambities. Zo zei hij vorige maand tegen de Volkskrant dat hij in Europa „met iets historisch bezig” is, terwijl zijn werk in Nederland „weliswaar uniek maar niet historisch” is.
 
 

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Kunnen ze bij NRC Next nu ook al gedachten lezen en in de toekomst kijken? Knap hoor. Ik dacht altijd dat ze in hun blaadje alleen maar obligate meningen ventten.

  • Dutchy

   misschien hebben ze spionnen in Brussel, die allerlei mensen daar vragen hoe het gaat en wat er speelt, laten we ze corrospondenten noemen 😉

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Lijkt me sterk, volgens mij hebben ze bij het NRC alleen maar columnisten in dienst. Ik zie namelijk zelden nieuws in het NRC Next staan, vooral meningen. 😉
    Dat Dijsselbloem naar Brussel zou gaan is ook geen feitelijk nieuws maar slechts speculatie.

    (in antwoord op Dutchy)
 2. Jos van Veen

  Ja..en toen?Wat hebben we daar dan aan? Geen moer..!
  Vergroot dat het prestige? Van wie? Van wat?

  Het enige wat ik nuttig zou vinden- en gelukkig velen met mij- is weg uit die EU en laat hij maar carriere maken..liever niet over mijn gestel..

  Brussel wordt steeds gekker..de aanvakl is geopend op meer macht naar Brussel..Juncker+ aanhang en Alde zijn het eens.
  De boel wordt straks pas echt verziekt..let maar op.
  rond 60% welvaart afgepakt door de invoering van de euro (miljonairs en miljardairs opbouw) en met meer macht naar Brussel = federale belastingen, zakken we nog eens 20% omdat we permanent voor Zuid en OOst moeten gaan betalen..
  Goed voor de werkgelegenheid en immigratie

 3. Pietje_Precies

  zo, dat is onverwachts? zagen we helemaaaaaaaal niet aankomen. tja, als je de nederlandse pensioenen verkwanselt, moet je wel aan je eigen hachje denken. Nou, dat kunnen de luitjes in Brussel PRIMA!

Reacties niet toegestaan