Justitie-topman Joris Demmink wordt alweer beschuldigd van pedofiele verkrachting

Twee mannen uit Turkije hebben aangifte gedaan van verkrachting en seksueel misbruik tegen de secretaris-generaal Joris Demmink van het ministerie van Justitie. Zij zouden tijdens de vermeende misdrijven 12 en 16 jaar zijn geweest, meldde advocate Adèle van der Plas vanavond. Demmink is de man van wie een kleine luidruchtige groep al jaren beweert dat hij een zedendelinquent is, die niet wordt vervolgd omdat hij goede relaties heeft.

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie bevestigt dat er formeel één aanklacht van deze strekking is binnengekomen. Er vindt nu een oriënterend onderzoek plaats, aldus een woordvoerder van het OM.
De mannen zijn volgens eigen zeggen zelf slachtoffer van de topambtenaar. Ze stellen dat ze door de Turkse politie zijn geronseld, naar een hotelkamer zijn gebracht en daar zijn verkracht.

Eén van de twee mannen is volgens Van der Plas inmiddels door de politie ondervraagd. Inmiddels heeft zich nog een derde Turkse man gemeld die zegt dat hij als kind door de topambtenaar van Justitie is verkracht.

Hij staat volgens Van der Plas op het punt aangifte te doen. Eerder heeft het gerechtshof een verzoek om de topambtenaar te laten vervolgen voor zedenzaken, afgewezen.
Sinds jaar en dag zijn er mensen in Nederland die Demmink achtervolgen met de beschuldiging van pedofiele praktijken. De meest luidruchtigste vertegenwoordiger van hen is (ex-)journalist Micha Kat, die overigens van veel complotten de details kent, die andere mensen niet geloven. Kat heeft al van alles gedaan, waaronder met de witkwast 'pedofiel' kalken op het huis van de beklaagde.
De klagende Turken kunnen het bewijs zijn van het gelijk van Kat c.s. Maar het kunnen ook slimme Turken zijn, die menen dat iets te halen is bij iemand die al zo omstreden is

Uit Wikipedia:
De in Nederland tot levenslang veroordeelde Koerdische Turk Hüseyin Baybaşin beschuldigde Demmink in 2007 ervan achter zijn veroordeling te zitten. Demmink zou onder druk zijn gezet door de Turkse overheid, die bewijs in handen zou hebben dat hij zich in Turkije schuldig zou hebben gemaakt aan pedofilie. Na onderzoek concludeerde het Openbaar Ministerie dat er geen bewijs was voor een strafbaar feit.[4]
In september 2009 was er kritiek op Demmink wegens zijn declaratiegedrag. Demmink declareerde substantieel meer dan alle andere secretarissen-generaal, terwijl ook de verantwoording over het waarom van de declaraties ontbrak. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin verklaarde hierop dat er van onregelmatigheden geen sprake was.[5]