Sigrid Kaag is het allemaal vergeten en is haar telefoon kwijt

Sigrid Kaag zegt zich niet te herinneren een jaar geleden sms-contact te hebben gehad met de vrouw die gestalkt werd door een hoge D66-functionaris. De vrouw probeerde de D66-leider zo ver te krijgen zich voor haar lot te interesseren. Dat lukt niet. Maar Kaag kan het zich niet meer herinneren. En ze zegt de telefoon kwijt te zijn waarop de smsjes staan. (Dat lijkt een raar argument: als je een nieuwe telefoon neemt herinnert die zich je berichten weer)

’Pleger is bij jou bekend en lid van de partij’, sms’te het slachtoffer op de ochtend van 5 mei naar Kaag. Die avond reageert de D66-leider: ’Dag, ik begrijp van het bestuur dat alle contacten lopen via advocaten. Het is dus correct dat dit kanaal nu wordt gebruikt. Ik begrijp dat advocaten (partij en jouw zijde) een oplossing zoeken. Gr. Sigrid.’ Nu zegt Kaag: „Ik heb die berichten niet voor de geest.” Ze is haar telefoon kwijtgeraakt en zegt dat ze niet alle berichten heeft teruggevonden. Kaag herinnert zich wel telefoongesprekken met het vrouwelijke slachtoffer. Daarin zou ze de vrouw hebben opgeroepen om mee te werken aan het onderzoek van Bing.

Het sms-verkeer waarover de Volkskrant bericht, toont aan dat Kaag al een jaar op de hoogte is van de zaak rond Van Drimmelen. 

,,Ik neem mezelf kwalijk dat ik niet weer heb aangedrongen bij het landelijk bestuur, om na te gaan of alles wel klopte”, zegt Kaag donderdag bij een persconferentie. Ze vindt dat ze achteraf ’te zakelijk’ reageerde op de meldingen van de vrouw.

Kaag zegt dat erkend moet worden wat er fout is gegaan, hoewel dat „pijnlijk” is. „Het is nooit te laat om fouten te erkennen en te herstellen”, aldus de partijleider.

Kaag was niet te spreken over de vasthoudendheid van de journalisten. "Het lijkt wel een kruisverhoor".