Berlusconi probeert websites de mond te snoeren

De Italiaanse Wikipedia is offline gegaan vanwege een nieuw wetsvoorstel. Het voorstel wordt gezien als een poging van Berlusconi om zichzelf te beschermen tegen het openbaar maken van zijn opgenomen telefoongesprekken, schrijft The Independant.
In het wetsvoorstel staat dat websites verplicht zijn binnen 48 uur informatie aan te passen als individuen en groeperingen klagen over de inhoud.

Het wetsvoorstel werd ingediend door de centrum-rechtse politica Giulia Bongiorno. Maar toen Berlusconi’s partij (PDL) er een amendement aan toevoegde, vond zij de maatregel te ver gaan. De PDL wilde ook nog eens aan journalisten die de wet overtreden gevangenisstraffen opleggen van maximaal 3 jaar.

De Italiaanse regering heropende de behandeling van het wetsvoorstel, dat al meer dan een jaar op de plank lag, nadat Berlusconi steeds meer onder vuur kwam te liggen. Onder meer door de uitgelekte telefoontjes waarin hij vertelde dat hij in zijn vrije tijd minister-president was. Werken deed hij 's nachts, met 8 jonge dames.

Bron(nen):   The Independent