PvdA-ers maken ruzie over de vraag of ze ruzie mogen maken

Vorige week lieten een paar prominente PvdA-ers weten dat ze denken dat de partij naar de afgrond gaat als er niet snel iets gebeurt. Vandaag maken andere PvdA-ers zich in Trouw kwaad op die boze partijgenoten. Lokale bestuurders van de PvdA vinden dat partijprominenten moeten stoppen met openlijke kritiek op de partij. Volgens de lokale voorzitters moet de partij zich niet bezighouden met geruzie over de koers, maar met een goede uitvoering van het kabinetsbeleid. Zaterdag haalde Samsom in een interview met de regionale Wegener-dagbladen uit naar critici als oud-partijvoorzitter Ruud Koole. Die zei vorige week dat Samsom te veel het kabinetsbeleid verdedigt en 'lethargisch' reageerde op de nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Afdelingsvoorzitter Alard Beck uit Nijmegen meent dat de critici last hebben van 'misplaatste ijdelheid'. "Het zijn mensen die beter hun mond kunnen houden of zich op hun eigen werk concentreren". De lokale kopstukken die Trouw aan het woord laat, erkennen dat de kiezers de PvdA massaal hebben verlaten, maar denken dat dat komt omdat de kiezers niet zien dat de PvdA eigenlijk prima beleid voert. Het moet beter worden uitgelegd, denken zij.
 

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Goede foto!

 2. henkwiersma

  “De lokale kopstukken die Trouw aan het woord laat erkennen dat de
  kiezers de PvdA massaal hebben verlaten, maar denken dat dat komt omdat
  de kiezers niet zien dat de PvdA eigenlijk prima beleid voert. Het moet
  beter worden uitgelegd, denken zij”
  Dus niet alleen de top van de PvdA is volledig van het paadje af.Op lokaal niveau is ze de kolder ook al in de kop geslagen. Nu is het gelukkig gauw voorbij met deze foute partij die de Nederlandse blauwe boordenarbeider heeft verraden en verkocht.

 3. Jannie Ooms

  ‘Het geweldige beleid moet de kiezer beter worden uitgelegd…’ Dat is een gotspe. De kiezer kan echt zelf wel bepalen of het gevoerde beleid voor hem of haar goed uit pakt, of niet.

  De PvdA, onder leiding van de bepaald niet charismatische Samsom, heeft haar kiezers zwaar belazerd. Dat hebben ze goed begrepen. Verdere uitleg is heus niet nodig.

  • marianne martens

   vraag me af waarom het zo stil is rond Samson, waar blijft Bos? waar blijft Vermeend? waar blijft van der Ploeg? waar blijft Asscher? waar blijft Rutte? waar blijft de voorzitter van deze Partij?

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 4. marianne martens

  Inderdaad ook in Trouw gelezen wat zo in en in treurig is dat er altijd wel een laag bestuurders in deze Partij is die de anderen ( aangeschoten reeds en verkeerd? bezig ) toedekken, hoe prudent ook uitgevoerd. Het beleid uitvoeren zoals afgesproken? Is het nu zo dat VVD en PvdA samen een echte psychiatrische aandoening hebben, zoals een sado- masochistische verhouding of identificeert het slachtoffer zich met de allesoverheersende ” no program, “big cruel smile babe”?

 5. Desperanto

  “Vorige week lieten een paar prominente PvdA-ers weten dat ze denken dat
  de partij naar de afgrond gaat als er niet snel iets gebeurt.”

  Te laat, ze zitten al in de afgrond. Met op de bodem daarvan een moeras waar ze al tot aan de wenkbrauwen in zijn weggezakt.
  Reddingsoperaties zijn zinloos. Geen energie meer aan verspillen.
  Waar blijft Jan Pronk met zijn plannen voor een echt PvdA-alternatief?

 6. Allard

  De laatste stuiptrekkingen van de PvdA zijn in beeld, nog even en deze partij valt nog sneller dan het Communisme in de voormalige Sovjet-Unie.

Reacties niet toegestaan