Ook PVV’ers uit Limburg strijken extra salaris op

De graaicultuur voor gewone mensen, zullen we maar zeggen. Ook twee Limburgse Statenleden van de PVV blijken zichzelf tot fractiemedewerker te hebben benoemd waardoor zij een extra salaris opstrijken, schrijft De Volkskrant . Zowel Statenleden Cor Bosman als Michael Heemels zijn hun eigen fractiemedewerker, zodat ze 2 salarissen krijgen, een voor zichzelf en een voor hun medewerker.

Vorige maand bleek al dat het Noord-Hollandse PVV-Statenlid Monica Nunes een dubbelfunctie heeft. Het ministerie van Binnenlandse Zaken vindt een dubbelfunctie 'om integriteitsredenen niet aanbevelingswaardig'.

Volgens Laurence Stassen, voorzitter van de PVV-fractie in de Provinciale Staten in Limburg, passen dubbelfuncties bij een nieuwe partij: 'Als het wettelijk verboden was, hadden we deze keuze ook niet gemaakt. Dit model past bij een jonge partij in opbouw.' Stassen is zelf behalve voorzitter van de PVV-Statenfractie ook vice-voorzitter van de PVV-fractie in het Europees Parlement. Op de vraag waarom het voor een nieuwe partij gepast is dubbele vergoedingen te innen, weigerde zij maandag in te gaan.

Bron(nen):   De Volkskrant