Sommige mogen nog altijd 1ste klas vliegen. Mevrouw Wellink bijvoorbeeld

Nout Wellink, de voormalig president van de Nederlandsche Bank, vloog in 2009 voor bijna 14.000 euro naar Tokio voor de opening van een culturele tentoonstelling, directieleden van DNB mogen eerste klasse vliegen. De partner van Wellink ging in 2010 twee keer mee op reis, naar Frankfurt en Moskou. De kosten zijn voor DNB. Beleid van DNB is dat als er een partnerprogramma aanwezig is, de partner op kosten van DNB mee mag.
Voorbeelden:
Hans Hoogervorst van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vloog met zijn vrouw naar Canada en Israël op kosten van de AFM.
RTL Nieuws zocht uit hoe de top van ambtelijke organisaties zich verplaatsen. Het antwoord: luxe.

Een hoge medewerker van Rijkswaterstaat (RWS) verbleef voor een symposium in een hotel in Venetië, Italië. Zijn kamer kostte voor één nacht 800 euro. Een andere leidinggevende van RWS volgde een cursus leidinggeven: hij ging een week op safari in Zuid-Afrika om, volgens Rijkswaterstaat, zijn afdeling sneller en effectiever te laten werken. Kosten: 5.500 euro.
De directeur van de RDW ging vorig jaar met een lid van de Raad van Toezicht naar Shanghai voor een bezoek aan een autofabrikant. Aan deze tickets hing een prijskaartje van bijna 9.000 euro.

Bron(nen):   RTL