Intussen valt Israel met grondtroepen Gaza binnen

Terwijl de wereld bezig is met de terreurdaad in de Oekraine, valt Israel de Gazastrook binnen. De Israëlische premier Netanyahu heeft het leger de opdracht gegeven een grondoffensief te starten deelt Israel mee. De stap is een escalatie in het conflict tussen het Israëlische leger en de Palestijnse beweging Hamas die de macht heeft in de Gazastrook. De afgelopen tien dagen heeft Israël meer dan duizend luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. Vanuit de Gazastrook kwamen zo'n duizend raketten van Hamas richting Israëlische steden. De raketten leverden vooral schade aan gebouwen op in Israël. Bij de Israëlische luchtaanvallen zijn zo'n tweehonderd Palestijnen omgekomen.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. LikoedNederland

  Hamas zegt zelf dat het aantal doden hen niet uit maakt:

  http://likud.nl/2014/07/het-aantal-doden-maakt-hamas-niet-uit/

  • Le_bon_sauvage

   ah precies, dus dan is het ok…
   Als doorsnee Palestijn ben je er mooi klaar mee, zowel de corrupte Palestijnse als “democratisch” Israelische autoriteiten zien je als kanonnenvoer en 2e rangs mensen.

   iedereen die daar wil wonen is mentaal niet helemaal lekker, en iedereen die vanuit Nederland Israel verdedigt is pervers.

   (in antwoord op LikoedNederland)
  • AT

   Dus dat betekend dat de hoeveelheid doden in het algemeen niet uitmaakt? Kijkt u, Likoed, nu naar Hamas om te bepalen wat voor u de moraal is? Uiteindelijk zijn het burgers die door Israelische bombardementen omkomen. Bombardementen op een door Israel gecontroleerd en zeer dichtbevolkt ghetto, want dat is wat Gaza is.

   Hamas is een logisch gevolg van Israelische onderdrukking van Palestijnen. Israel gebruikt Hamas, Hezbollah e.d. handig om constant de leefruimte van Palestijnen verder in te perken onder het mom van zelfverdediging.

   Ondertussen wordt elke mediatactiek ingezet om weer de vermoorde onschuld te spelen. U zelf bent daar een bewijs van. Nooit mengt u zich in andere discussies hier, alleen als het Israel betreft komt u met mooie propaganda linkjes en komt u recht praten wat krom is. Het heeft iets ziekelijks.

   (in antwoord op LikoedNederland)
   • LikoedNederland

    U loopt een jaar of twintig achter. Zo lang is het dat – 98% van – de Palestijnen autonomie en zelfbestuur hebben, met hun eigen regering, buitenlandse politiek, politie, rechtspraak, gevangenissen, onderwijs, televisie enz. enz.
    De Palestijnen worden behoorlijk onderdrukt, dat is waar, maar dat is door hun eigen Fatah en Hamas.

    Geen verkiezingen, executies van andersdenkenden, eerwraak, indoctrinatie van kinderen met rassenhaat en

    De officiële Nederlandse benaming is sindsdien niet meer bezet gebied, maar (autonome) Palestijnse Gebieden.
    moordzucht, grootschalige martelingen, geen persvrijheid, willekeurige arrestaties, vervolging van homo’s en christenen,
    discriminatie van vrouwen, honderdduizenden opgesloten houden in kampen, gigantische corruptie enz. enz.

    In ruil voor dit land zou Israel ‘vrede’ krijgen. In werkelijkheid kreeg Israel veel meer geweld en terreur terug.

    (in antwoord op AT)
    • AT

     In ruil voor welk land? Israel heeft de Palestijnse staat niet officieel erkend, alleen onder voorwaarden niet acceptabel voor de Palestijnen. Daarnaast is de term ‘autonome Palestijnse gebieden’ door de internationale gemeenschap in het leven geroepen, niet door Israel. En wat voor land heb je als je rondom geblokkeerd bent, dat is schijnautonomie. En wat is zelfbestuur als de enige keuze bestaat uit terroristische organisaties.

     Gewone Palestijnen zitten opgesloten ‘between a rock and a hard place’. Hamas gebruikt ze als schild, Israel als vervelende bijkomstigheid.

     Daarnaast zijn er genoeg incidenten van haat onder orthodoxe Joden jegens vrouwe, homo’s, Christenen, simpelweg andersdenkenden. De kolonisatie van Palestijns gebied door Zionisten is een teken van totaal gebrek aan respect.

     Aan beide zijden zijn het de extremistische malloten, Zionisten en Moslim fundamentalisten die de spanningen weer constant opvoeren. Feit is alleen dat Israel door zijn macht steeds als winnaar uit de bus komt. Israëliërs leven in angst en maar ook weelde door deels geroofde welvaart, Palestijnen leven in onderdrukking, armoede en dood.

     (in antwoord op LikoedNederland)
 2. WildersFanBoy

  Het is te hopen dat Israël nu voor eens en voor altijd afrekent met het alsmaar oprukkend fascisme vanuit de Gazastrook…

 3. Burgermans

  God zegene Israël in zijn rechtvaardige strijd tegen terreur en Jodenhaat!

Reacties niet toegestaan