Een onvervalste jodenhater in de nieuwe Griekse regering

Met het geld om Griekenland te steunen betuigt de EU, en dus ook Nederland, zijn steun aan een onverholen antisemiet. In de nieuwe Griekse regering zit Giorhios Karayzaferis, en die is volgens iedere maatstaf een antisemiet, en is daarop vermoedelijk trots. Een fatsoenlijk mens hoort in zijn ogen jodenhater te zijn, want joden deugen niet. De leider van de Laos partij is een openlijke jodenhater die in 2001 als parlementariër de vraag stelde waarom er op 11 september van dat jaar geen joden waren omgekomen en die ooit de opmerking maakte dat 'joods bloed stinkt'.
Xandernieuwsnl en het Israëlische Ynet zochten het uit en kwamen ook met het volgende: "Karatzaferis vergeleek  in 2009 het Israëlische leger met dat van Hitler. Karatzaferis is tevens de uitgever van de Griekse vertaling van het antisemitische propagandawerkje 'de Protocollen van de Oudsten van Zion'.

De minister van Transport van de Laos partij, Makis Voridis, heeft een fascistisch verleden, en onderminister van Ontwikkeling Adnos Georgiadis heeft één van de meest antisemitische boeken van de afgelopen eeuw gepromoot, namelijk het door Kostas Plevris geschreven 'De Joden en de Waarheid.'

De Laos partij heeft een sterke basis in de Grieks Orthodoxe wereld. Toen Karatzaferis in 2004 tot het Europese Parlement werd gekozen schreef aartsbisschop Christodoulos hem een hartelijke felicitatiebrief waarin stond dat de bisschop er 'zeker van is dat u met uw grote vaardigheden, inzicht en kennis... de bredere Europese familie de intellectuele waarden zult overbrengen die voortkomen uit uw christelijke en Griekse ziel.'" (link 2)

Bron(nen):   Ynet  Xandernieuws