"DSK mogelijk slachtoffer politiek complot"

William Taylor, een van de Amerikaanse advocaten van voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, sluit niet uit dat zijn cliënt het slachtoffer was van een complot dat tot doel had om de Fransman politiek uit te schakelen.
Taylor baseert zich daarvoor op een artikel in het nieuwste nummer van het magazine New York Review of Books. Daarin worden volgens de advocaat 'serieuze vragen' gesteld bij het gedrag van de verantwoordelijken van het Sofitel in Manhattan, waar DSK beschuldigd werd van de aanranding van een kamermeisje.

In het bewuste artikel zou onder meer sprake zijn van een gehackte smartphone van DSK. Ook zou het hoofd van de technische dienst van het hotel, binnen het bereik van een bewakingscamera, hardop zijn vreugde hebben laten blijken na het horen van het verhaal van het kamermeisje.
De advocaat roept de verantwoordelijken van Sofitel en de Franse hotelgroep Accor op om volledige duidelijkheid te verschaffen over de zaken die worden aangehaald door New York Review of Books.
 
Strauss-Kahn, de ooit gedoodverfde presidentskandidaat van de Franse socialisten, sloot tijdens een interview met de Franse televisie op 18 september de mogelijkheid van een politiek complot niet uit. 'Een valstrik? Dat is mogelijk. Een complot? We zullen zien', zei hij toen.

Bron(nen):   New York Review of Books  Le Nouvel Observateur