Boeren gaan voedselvoorziening, wegen en Schiphol platleggen en vaker bij minister langs

Politiek
zaterdag, 18 juni 2022 om 7:21
anp 425247789
Farmers Defence Force (FDF), de groep radicaalste boeren, is van plan keihard actie te gaan voeren tegen de nieuwe stikstofplannen van het kabinet.
Daarbij wordt onder meer gedacht aan ,,de voedselvoorziening platleggen met een leverstop en snelwegen blokkeren in Natura 2000-gebieden”, zegt FDF-voorman Mark van den Oever in een interview met de Volkskrant. ,,Naar Schiphol kan ook. We bouwen het op en gaan door tot het af is.”
Met de kinderen van de minister, die tijdens het protest volgens Van der Wal ,,binnen zitten te trillen”, heeft hij geen enkel medelijden. Op de vraag wat hij denkt als hij de minister dat hoort zeggen, antwoordt hij: ,,dat het pussy’s zijn.” Evenmin vindt de FDF-leider dat zo’n actie te ver gaat. ,,Nee. In Den Haag zeggen ze dat het een morele grens overgaat. Goed, Van der Wal had een halfuurtje een paar boeren op de stoep. Maar dat staat niet in verhouding tot wat ze zelf al die boerengezinnen aandoet.”Volgens Van den Oever stoppen de acties pas ,,als al die onzin over stikstof nou eens een keer ophoudt.”
‘Dit is het uur U, 100 procent. Wij zijn vastberaden en we gaan niet meegeven’
Bron(nen): Volkskrant