PVV & Telegraaf: handen af van de hypotheekaftrek

Van Geert Wilders mag het kabinet niet aan de hypotheekrente aftrek komen. In De Telegraaf werpt hij zich op als beschermer van de huizenbezitter.
„De PVV is glashelder: handen af van de hypotheekrenteaftrek. Deze zekerheid moet de Nederlandse huizenbezitter niet ontnomen worden”, aldus Wilders. „Ook VVD en CDA moeten hier hun rug recht houden.”

„Het worden loodzware onderhandelingen" Misschien kan het ook zonder bezuinigingen of met minder: „Het is nog maar de vraag of het verstandig is de begrotingsafspraken blind na te leven: in deze moeilijke economische tijden kan te veel bezuinigen meer schade veroorzaken dan goed doen. Daarover moeten CDA en VVD durven praten.”
De PVV-leider wil bij nieuwe onderhandelingen, die in februari worden verwacht, korten op ontwikkelingshulp, Europa, subsidies, de publieke omroep, milieubeleid ’en andere linkse hobby’s’. Het is overigens de vraag of de draconische bezuinigingsopgave daarmee serieus in zicht komt en er niet ook hard moet worden ingegrepen in de sociale zekerheid, zoals de ww-duur en het ontslagrecht. Wilders zegt dat met argusogen te zullen volgen. „De PVV zal knokken als een leeuw voor de belangen van Henk en Ingrid. Er is ons veel aan gelegen Job Cohen niet aan de macht te brengen en we willen de PvdA nog graag honderd jaar in de oppositie houden. Maar we zullen niet tekenen voor sociale kaalslag.”